Framsteg!

Äntligen börjar det hända något! ECE's international coordinator har skickat en sjuhelsikes lång lista på olika boendealternativ/sidor/ECE-elever som hyr ut sina bostäder. Fantastiskt! Underbart! Så underbart så att jag bestämde mig för att försöka mig på att använda espressomaskinen som vi har på jobbet. Det funkade bra. Jee.

Har pratat i telefon största delen av jobbmorgonen. Nu arbetar jag med min bästa vän Excel. Det går inte en dag utan att vi kommunicerar.
 
Sedan har jag även insett varför jag är så råddig konstant. För att jag blandar för många språk under en dag.
Svenska, finska och engelska på jobbet. Närpesdialekt och bosniska hemma och med mina fellow österbottningar. Sedan även franska, eftersom jag varje dag kollar sidor/information på franska.
God help me, snälla.

Vilken jädra byråkrati

Jag kan berätta att jag är upp över öronen trött på alla papper och dokument som ska skickas hit och dit och allting ska ha underskrifter från 100 olika människor. Okej, det är viktiga papper. Men ändå.
 
Det jag ännu inte heller har är en lägenhet. Jag funderar över vilket alternativ som är bättre; att satsa hårt på att hitta lägenhet nu över sommaren, eller bara åka dit och försöka hitta en lägenhet på plats. Ni som redan har varit på utbyte, hur gjorde ni?
 
PS. Nya blogg.se är nog fint, men satsa på att fixa buggen i er app också. Kan fortfarande inte publicera inlägg från min telefon.

Skolan i Bordeaux

Skolan som jag alltså ska gå i nästa år heter ECE - École de Commerce Européenne, och finns förutom i Bordeaux även i bland annat Lyon och London. Av mina kurser kommer hälften att gå på franska och hälften på engelska. Det som jag är glad över är att mina utbyteselever från Bordeaux kanske har liknande kurser som jag. För då kan de hjälpa mig med läxorna - mohahaha.

När jag gjorde mina kursval insåg jag att jag har lite över 40 studiepoäng att ta nästa år, vilket är 20 mindre än vad man ska ha. (Detta för att jag tar nästa års praktik nu på sommaren och har haft nån extra kurs tidigare.) Så, det min lärare sa när han såg mina kursval är att jag borde hitta fler kurser som jag kan gå. Hans förslag? Mera finance-relaterat, eller vinprovning.
Han vet vad han talar om, så jag måste väl hitta någon vinprovningskurs där borta då.
Hehe.

Utbytesår i Bordeaux

Oj. Nu blev det plötsligt så verkligt. Jag har vetat i några månader att jag rätt säkert var på väg till Frankrike, men det är först nu det på riktigt slog mig. Jag, vars franska ordförråd för det mesta består av ord och uttryck som "Merci" och "Je t'aime", ska i ett helt år dricka vin (och studera lite grann) i staden Bordeaux. C'est super!

RSS 2.0