Bästa beslutet i mitt liv

Jag har alltid sagt att bli utbyteselevstutor var det bästa beslutet jag någonsin tagit. Inte bara får man uppleva Erasmus-livet trots det faktum att man är i sin egen studiestad, men att ha fått ta del av alla kulturer, kulturkrockar, språk, och underbara människor är verkligen någonting som jag inte skulle ha velat vara utan. Detta har gjort att jag nu om fem veckor åker till Bordeaux med vetskapen om att jag har fyra Bordeaux-bor som väntar på mig och som kan hjälpa mig hitta fram. Jag åker ensam, men jag är inte ensam. 
 
Min kompis/f.d. exchange/nuvarande tutor kontaktade mig igår och skickade bilder på en lägenhet som skulle kunna bli min. Sedan nämnde hon att hon väntar på svar angående några andra lägenheter också. Vilken lättnad. Att ta sig runt på de där franska sidorna och försöka hitta en lägenhet då man inte ens vet vad som räknas till Bordeaux-centrum är inte det lättaste kan jag säga. 
 
35 dagar kvar.

Dags att packa

10 dagar kvar av hyreskontraktet på den här lägenheten. Jag kan inte förstå att ett år har gått så fort. Det känns som om jag inte har hunnit med någonting. Men det stämmer ju inte. Jag har ordnat en hejdundrande abihelg och en super årsfest för Vasa nation, var informationsansvarig i VN's styrelse, sovit (läs:bott) på nation, hängt med österbottningar, nylänningar, varit utbyteselevstutor och umgåtts med de bästa utbyteseleverna någonsin, haft (har fått, har ännu) underbara kompisrelationer, bestämt vart jag ska åka på utbyte, blivit kompis med byggnadsarbetare, lärt mig prata finska, fått enormt med arbets- och livserfarenhet, dansat, följt med hockey-VM, varit och tittat på friidrotts-EM, gjort enkvällscomeback i skolmusikkåren, varit sångledare på sitz, suttit i bussar.. och så vidare.
 
Inte konstigt att året har gått fort. Nu packar jag mina saker. Jag började med kläderna. Jag har tre lådor framme. En som åker till Röda korset eller i skräpet. En som åker hem till mina föräldrar. Leila, that one is for you, du får göra vad du vill med de kläderna. Och en som är full med kläder som jag tar med till Bordeaux. Egentligen borde jag försöka se till att den lådan blir lite mindre full. Får se om jag lyckas.

Celine Dion

Mellan allt Naruto-tittande och Bordeaux-tänkandet så brukar jag kika in på youtube och leta fram liveframträdanden av mina favoritartister och band. Klassiker som jag älskar och önskar av hela mitt hjärta att jag någon gång skulle få se live. Nu har det tåget gått då det gäller t.ex. Queen och The Beatles, men det finns vissa som jag fortfarande har chans att se.
 
En av dem är Celine Dion. Den kvinnan är en av de bästa och mest unika sångerskorna i världen. Får jag någon gång chansen att se henne live, drar jag med mig mamma och tillåter mig själv att gråta en skvätt när jag än en gång inser att det finns bra live-sångerskor.
 

Kalenderschema

Vi har fått programmet för vår Orientation Week. Den kommer att bestå av lite sightseeing, lite intensive French course, och hör och häpna, lägenhetssökning. De har till och med satt in det som en punkt i schemat. 
 
Fransmännen (eller.. ECE-skolan?) har lite intressantare (annorlunda?) termindatum. De har två veckors winter holidays, sedan slutar terminen i januari efter alla prov. Vårterminen börjar tre veckor senare. I februari. Jaha så lite mera lov?
 
Ni kan tänka er min förvirring när jag skulle boka mina flygbiljetter. Jag mailade deras international coordinator och frågade om man fick skriva proven före jul och åka hem då. Man fick åka hem, man är bara tvungen att komma tillbaka i januari och skriva prov. Och sen ha lov i tre veckor till. 
 
 

Flygbiljetter till Bordeaux, CHECK!

Herregudherregudherregud. 
Vi har bokat biljetter till Bordeaux nu. Jag åker iväg från Vasa i slutet på augusti, och besöker min kära moster i Stockholm nån dag. Första september flyger jag Stockholm - Amsterdam - Bordeaux.
AH JAG ÄR HYPERAKTIV!
 
Igår fick jag ett depressionsanfall före jag skulle gå och sova. Insåg att jag på riktigt inte kan åka hem på bara några timmar och jag fick världens hemskaste scenaria i mitt huvud.
Nu känns det bättre när flygbiljetterna är bokade.
 
Wehu!

Hemresa Arlanda-Helsingfors

Jag spenderade helgen i Stockholm hos min moster. På flyget på vägen hem bondade jag med två stycken japanska äldre damer. De hade egentligen platser på sätena bakom, men det hade blivit ett misstag så de fick sitta bredvid mig. De trängde sig in till sina platser, glatt tjattrandes på japanska. Damen som satt bredvid mig tog fram godis ur sin väska. Hon sade någonting på japanska, gav mig två godis och flinade glatt. Under flygresan kom flygvärdinnorna och frågade om man ville ha någonting att dricka. Vi tog alla tre appelsinjuice. Eller som damerna kallade det: "orangi". Sedan skålade vi i appelsinjuice. På slutet av resan frågade jag om de var från Japan. De nickade, fortsatte prata japanska med mig och gav mig sedan japanska tuggummin. Arigato, svarade jag och var glad och nöjd trots att jag inte förstod ett skvatt av vad de sa.

Funkar det?

Funkar appen nu?


RSS 2.0