Glada Vappen!

Idag ska det sättas en studentmössa på Havis Amanda och före det är det Vappufven release. Samtidigt spelar Finland hockeymatch mot Danmark, och våra planer för kvällen är fortfarande öppna. Det blir en bra dag.


Sticker på jobb!

Sticker snart iväg på jobb. Idag ska vi på picnic med småttingarna och sedan blir det väl att bygga sandslott och läsa mer sagor om Mamma mu. Är det konstigt att jag nästan kunde sagorna utantill trots att jag inte har hört dem på ett par år? Nåja, enjoy your day, I know I will!


Mood of the day!

I'm so happy!


Sticker tillbaka till Helsingfors

Om bara någon timme sätter jag mig på bussen och drar iväg till huvudstaden. Jag kommer att komma tillbaka till 20 grader och ett soligt Helsingfors. Så soligt som det är kl. 20.30 på kvällen förstås. Jag harmar mig lite över att jag kommer att spendera hela den här underbara dagen i buss, men min iPod är i full laddning så jag klarar väl mig. Hoppas ni kommer att ha en mer produktiv dag än jag!


day 21 - a song that you listen to when you’re happy

Wow, I've been doing this list for forever. Creds to me who made a 30-days-list into a three-months-list.


-


Grattis Sis!

Idag fyller den person som betyder allra mest för mig. För 15 år sedan föddes min kära lillasyster. Den absolut smartaste, roligaste och snyggaste (+ massor med andra positiva superlativ) personen jag vet. Leila, stooooort grattis på din födelsedag! Nu är du bara halvvägs till 30!

 


Bloggfest!

Precis som Lina skrev i sin blogg, så kommer en finlandssvensk bloggfest att äga rum i Helsingfors. Och lilla jag har fått en inbjudan! Det är Lina och Emilia som ordnar den och nu kan ni också vinna biljetter dit! Kika in på deras bloggar så får ni se hur ni också kan få chansen att komma på fest. Bilden nedan är printscreenad från Linas blogg. Klicka på den så kommer ni direkt till tävlingsinlägget!

 


Jumalauta

Vart är världen riktigt på väg?
day 20 - a song that you listen to when you’re angry

My creativity is really being put to the test here. And unfortunately, I will need some epic to my fail (thanks Robert for the expression). Yes people, it's gonna be another Paramore tune. The whole song has an angry tone to it, and the lyrics definitely express anger. So here it goes.


Har upptäckt tjusningen med reggae-musik

Summer, get your ass here!


"I'm sorry, do you speak English?"

Fick öva mig inför min framtid som utistutor. Två ryska ungdomar kom fram till mig och min kompis och ville veta vägen till Sibeliusmonumentet. Tydligen var de och turistade i Helsingfors. Varför de skulle till Sibeliusmonumentet klockan halv 10 på kvällen är ändå fortfarande ett mysterium för mig.

Nåja, eftersom jag bor en par hundra meter från monumentet i fråga, sa jag att jag kunde följa dem dit. Deras engelskakunskaper var inte de bästa, och någon gång förstod vi inte varandra, men jag provade på lite bosniska, lite engelska och lite kroppspråk och till slut brast språkgränsen. När vi väl kom fram frågade de även om jag ville följa med och titta på monumentet, eftersom jag tidigare hade nämnt att jag inte hade sett det. (Skäms Azra, du bor 200m från det.)
Sagt och gjort. Jag ochde  två ryska ungdomarna gick till Sibeliusmonumentet, och nog var det ett häfig syn. Om tre dagar ska de vidare till Stockholm. Hoppas de hittar någon där som kan hjälpa dem om de inte vet vägen.

Det är så lätt att säga att ett språk är onödigt. Men vet ni, trots att man inte kan ett språk, så finns det alltid sätt att göra sig förstådd på, det gäller bara att våga. Att ta sig över språkgränser är inte alltid lätt, men finns det en vilja av förståelse från båda sidorna så faller alla bitar på plats. För att förstå vad någon menar, betyder det inte alltid att man måste förstå orden de säger.

http://www2.siba.fi/sibelius-samfundet/kuvat/monumentti.jpg
Har besökt biblioteket idag

Jag lånade två böcker på svenska idag. Jag tänkte att jag måste försöka utveckla min svenska, eftersom engelskan börjar ta över mer och mer i och med att jag studerar på engelska. Så, idag blev det Alkemisten av Paolo Coelho och Café Europa som är skriven av Slavenka Drakulic, en kroatisk författarinna. Spännande, spännande! Nu ska det läsas!

RSS 2.0