Det varsta med resor..

.. ar definitivt avskeden.

I morgon aker vi.

Regn

Det regnar. REEEEGNAR!

Vi skulle aka ivag till en nationalpark, men det borjade regna. Vi for i alla fall. Men vi akte ner tillbaks efter en timme. Vet ni varfor? For att det regnade. Vi ska forsoka aka dit i morgon om det blir battre vader.
Men nu sitter vi inne. For att det regnar. An.

Vi var pa basketturnering igar. Massa testosteronstinna karlar som spelade. Mammas kusin spelade ocksa. De var mycket bra, men stamningen var annu battre. Buande och tjoande, folk svor som tusan och klappade och hade sig. Trevlig kvall!
I morgon, lordag, ar det oppningen for monumentet som byggs har i Kozarac. De har byggt ett monument och skrivit dit namnen pa alla Kozaracbor som dog i kriget. Kommer att vara massor med folk!

Pa sondag borjar var resa tillbaka. Ska bli skont att komma hem och borja forbereda sig infor flytten till Helsingfors, men det kommer att vara svort att lamna det har.
Naja.


Malins bilder! Copyright :)

I Kozarac igen

Har kopt skooor. Fina skor.
Video kommer i morgon. hehe.

Kopte pilotsolglasogon, fina.
Ska snart och se nar min (sma?)kusin dansar folkdans.
Igar var det sorgens dag har (typ), sa det spelades ingen musik i cafeerna, och inte mycket folk var ute.
Det ska vi kompensera ikvall.

He he.

Malin.
Leila.

Jo.
Vi ses i augusti!

I Kozarac

Kom till Sanski most igar pa dagen, traffade pa de forsta slaktingarna, och josses, det ar som om man aldrig akte harifron. Visst har de andrat frisyren eller byggt om, men det kanns samma.
Det ar kul att Malin ar med. Hon trivs med mina tokiga slaktingar, vilket ar bra! De tycker om henne ocksa!

Nu ar vi daremot i Kozarac. Traffade en annan del av familjen, aven de fran mammas sida. De har blivit moderna och skaffat internet! Alla smakusiner har vaxt sa otroligt mycket sa att det inte ar sant.. Men lika trevliga som alltid!

Jag ar inte som Kissie och Kenza och alla de andra stora bloggarna som kan ladda upp bilder varje dag. Eller, jag har inte orken. Semester ar ju att man tar det lungt. Trots det hanger jag pa Facebook sa fort jag for mojlighet.

Kandes lite tungt att lamna Vodice. Foll verkligen for stallet. Dit ska jag absoluuuuut igen.

Nu ska vi ata burek, och sedan ska vi halsa pa familjen fran pappas sida.

21.07.2010 - Sista dagen

Det har ar sista dagen i Vodice. Sorgligt. Vill inte lamna. Har bestamt att jag ska komma hit och jobba nagon sommar!

Vi besokte en storre stad igar, Šibenik. Vi akte med bat dit, det tog lite over en timme. Vi kollade in Katedralkyrkan och lite ruiner och sant, men det var saaaaa himla varmt sa vi akte tillbaks lite tidigare an planerat. Šibenik var annars en fin stad, lite i det dyrare laget men annars var det bra! Batfarden var ganska rolig ocksa. Vi sag en skog dar pappa och hans kamrater hade kampat ("overlevt") nar de var yngre. De hade gatt till fots anda fran Šibenik till Vodice och tillbaka. Det tog dem en hel dag.
Det som var jobbigt med batfarden var, att man egentligen skulle ha kunnat kora baten direkt fran Vodice till Šibenik, och kommit undan med endast ca. 30 min. Men nej, baten skulle via en 3-4 andra stallen. Svart att forklara men ja.

Vi aker ivag till Bosnien i morgon. Ska bli kul att traffa alla slaktingar, men a ena sidan vill jag inte alls lamna Vodice.
Eller mitt favoritcafe, (*host* bartender).

18.07.2010

Fortfarande i Vodice.

Kyrkklockorna har ringer oregelbundet och de ar jobbiga. Di spårar.

Leila kom pa igar att Bella i bockerna gråter medan Bella i filmerna inte gråter. Jag holl inte med och ansåg att hon visst grät. Nar hon blev biten. (i brist på andra bevis.)
Men Leila holl forstos inte med.
Leila: Hon skådar ju bare i kors tå!


En valdigt liiiiiiiiiiten liiiiiiiiiiiiten del av stranden i Vodice.

Om ni kollar in Malins blogg eller facebook kan ni fa se lite mer bilder sen.

PS. Jattemånga av killarna har ser ut som de i the Wolfpack. Inte dåligt, inte dåligt!!

PS2. Btw, så har jag hittat mitt favoritcafe. Och nej, det har absolut inget att gora med bartendern. Nejdå. DS.

16.07.2010

Fortfarande lika varmt! Men det ar varkligen en bra orsak till att hanga pa stranden.
Var och kollade in ett Akvarium idag. Massor av haftiga fiskar och snackor och de hade aven en modell av Vasa-skeppet. Har kan di nog, vet ni.

Stranden idag igen alltsa. Tycker att jag lite upprepar mig, men det ar jatteharligt. Har en massa bilder, som jag ska ladda upp nagon gang nar jag har mojlighet.

Det var en flicka haromkvallen som dansade pa torget. Hon var kanske i 10-arsaldern, och dansade nagon sorts egyptisk dans, om och om igen. Hon var aven kladd som typ, Kleopatra. Jag vill garna saga att hon var duktig, men jag sager modig i stallet. Vi gav en liten slant till henne, just for den orsaken.

Sedan var det tva killar, inte langt darifran som spelade gitarr och sjong. De var daremot JATTEBRA! Vi gav en slant till dem ocksa. Det var de varda.

14.07.2010

Har tagit det lungt idag. Gick pa stan med Malin, gick sedan och motte Leila, mamma och pappa vid stranden. Vi satte pa AC i mammas och pappas lagenhet idag, och herrejosses vad skont det var. Mitt och Malins rum har ingen AC, sa det ar lite synd, men det funkar nog i alla fall.

Ikvall ska vi utforska Vodices alla cafeer, njuta av livemusik och ga runt pa stranden. Sag remember me pa bio igar, och i morgon sak vi se Eclipse! Har suttit och last breaking dawn, vi satt inne och svalkade oss. Just det, vi gick IN for att svalka oss! Men varmen ar harlig. Nar man val har vant sig..

Var tid vid internetcafeet tar snart slut. Ska bara logga ut fran Facebook. (tro mig, det kraver stor kraftanstrangning.)

13.07.2010 Vodice

Huuuuur haaaaarligt ar det inte har da!
Vi har varit pa stranden hela dagen. Trampat med trampbaten, snorklat, blivit bruna, flutit runt pa en madrass och njutit av de 40 graderna. Vodice ar en helt underbar liten stad! Fantastisk arkitektur, inga sandstrander, men desto battre, da har man ingen sand som fastnar pa obekvama stallen... Det ar en typisk turiststad pa Balkan, vilket ar perfekt! Vi hyr en lagenhet som ligger 100m fran stranden. Mamma, pappa och Leila bor i en storre lagenhet med kok och allt, medan jag och Malin bor i ett litet rum mitt emot deras, och har ett litet badrum och balkong!

Jag och Malin vill kora fallskarm bakom en bat.. Jag minns inte nu vad det hatte, men ja.. Sedan ville vi ocksa kora jetski.. Kanske vi unnar oss det nagon dag. Vi ska pa batutflykt nagon dag ocksa, till oarna bredvid. Man hade mojlighet att aka sa langt sa att man kunde se Italien..

Har bilder att bjuda pa, men ar nu pa ett internetcafe, och har inte heller med nagra bilder hit. Ni far vara lite talmodiga ;)

De har Remember me pa bio ikvall, det ska vi ga och se. Sedan ar det Eclipsepremiar, och den ska vi ocksa aka och se. Ca 2€ ar biobiljetten. Sa.. FINLANDS BIO SLANG ER I VAGGEN!  Det ar aven engelskt tal, sa Malin kan ocksa forsta!

Nu har jag skrivit varsta uppsatsen, men ni brukar val vara nyfikna av er..
Hoppas ni kunde lasa ordentligt, trots bristen pa prickar.
Men, de har coola bokstaver har ocksa. T.ex. č ć š ž đ...
Sa nu kan jag skriva mitt namn helt korrekt.
Arnautović.. tjoho!

Ha det bra!

11.07.2010

Sitter pü ett jättefint hotell, Platzer i staden Gmünd i Österrike. (Om ni vill googla det.) Vi hittade internet (score!) och även bokstaven z pü det här österrikiska tangetbordet. Bokstaven å finns inte, sü vi müste kopiera in det, men det orkar jag inte göra nu, sü det für vara ü i stället. Sü ni vet. Varje güng bokstaven ü kommer, sü ska det vara ett å.

Fick även öva min stapplande tyska idag, pratade tyska med en sur tant pü en restaurang, men hon verkade uppskatta försöket. Vi körde hürt pü motorvägen, sov, kollade Dear John, och vant oss vid de underbara bergen. I never wanna leave this place! Gmünd är en supermysig stad, inte lüngt frün Villach. Hit ska jag igen nügon güng.

Nu ska jag lüta Malin skriva pü sin blogg.
Ha det bra!

10.07.2010

Har sovit jättebra inatt! Vaknade halv 8, gick i duschen, och nu väntar vi bara på att alla andra ska bli klara så att vi kan åka iväg. Vi ska köra genom hela Sverige, Danmark och vi planerar att sova i norra Tyskland. Om vi sedan kommer så långt är en annan sak, men..

Leila dricker kaffe och äter choklad, och jag har ockuperat datorn.
Som tur är har vi köpt en bildatorsladd, så vi kan koppla in datorn i bilen och se en massa filmer.
Om det går som vi vill, är vi alltså i Tyskland till kvällen!
Tjoho!

Auf Wiederhören!


09.07.2010

Båten, tidig väckning, shopping i Täby centrum, lek med Nick, promenad i Täby och äntligen internet.
Det hat min dag bestått av! Köpte ett par vita fake-converse med liten klack, som jag och Malin ska pimpa upp sedan. "pimp my shoes." Borde kanske fixa ett tv-program med samma namn?

Nu är det snart dags för madrassen. I morgon är det också tidig väckning som gäller, och då ska vi erövra Danmark och norra delen av Tyskland.

Kulkul!


I Stockholm

Sitter hos moster i Stockholm för tillfället. Min fyraåriga kusin ville se film, så det blev the Incredibles.
Idag ska vi till Täby Centrum, shoppa lite, umgås och ta det lungt. I morgon bär det sedan iväg till Danmark, och vi kommer troligtvis att hinna ända till Tyskland.

Kort uppdatering nu medan det finns tillgängligt internet.
Hoppas ni har det lika bra som jag har!


Idag bär det iväg!

Idag gäller det! Idag börjar vår resa! Nu ska det sista packas, jag ska hoppa i duschen, Malin kommer kl 1, och då ska det städas här hemma. Det går ju inte att det är ostädat förstår ni.

Nu hoppar jag i duschen!

Komisk observation

Det är otroligt vad folk är nyfikna.
Besöksstatistiken dubblades igår när resultaten från skolorna kom.
Hahaha.

Har det mesta nedpackat nu! Linser och pyjamas och sådanna småsaker läggs dit i morgon. Måste även tömma kameran. Försökte göra det tidigare, men den här piece of sh*t-datorn kapade såklart.
Får försöka igen i morgon!

Nu - So you think you can dance! Heja Kent!

Kroatienresa

Det har blivit så mycket om studier på sistone, men en sista sak. JAG HAR FIXAT BOSTAD!
En etta i Tölö, vilket ligger kanske en 2 km från centrum av Helsingfors. Det är perfekt! ca 5 km från Arcada, där jag kommer att studera, så antingen då med cykel eller spårvagn eller andra roliga färdmedel som finns i Helsingfors. Malin kommer att bo 3-4 km från mig, så vi kommer att vara lika långt från varandra som vi är nu, vilket inte är långt alls!

Så, vi håller på och städar och packar just nu. Med vi menar jag mig och min kära syster. Jag och min familj (Malin räknas nog med där nuförtiden..) åker på roadtrip ner till Kroatien, där vi kommer att hyra en lägenhet, 100 m från stranden. Där är vi 10 dagar, sedan åker vi till Bosnien och Malin får se våra hemtrakter.
Vi åker båt över till Sverige och sover i Stockholm hos min moster. Sedan åker vi via Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien och sedan Kroatien. Vi kommer att vara på ett ställe som heter Vodice!


International business

Ju mer jag tänker på det, desto mer säker är jag över den här hela "studera på engelska"-grejen.
Är super-excited och dessutom får jag åka iväg och bo i Helsingfors OCH Malin kommer också att befinna sig i samma stad! Kan det bli bättre?

Har även hittat en annons om en bostad. Ringde i morse för att kolla upp bostaden lite, men numret jag hade valt kunde för tillfället inte nås. Så jag ska försöka igen om någon timme.
Det är det största problemet nu. Att hitta bostad.
Vi åker iväg till Kroatien på torsdag (TJOHO!), så det blir väl att surfa runt där och söka och försöka hitta någon bra bostad.

HELSINGFORS HERE I COOOOOOOOOOOME!
(Och Paramore måste komma dit och spela nu, för nu kommer jag ju inte att behöva åka tåg och fixa hotell för att se dem..)

Resultaten

Slapp inte in till Hanken.
Så nu blir det International busniess för min del!
Det måste vara ödet att jag kommer att studera på ett främmande språk, i och med att språk är min starka sida.
Får testa på vad Arcada har att erbjuda, och nästa år besluta om jag ska söka till Hanken igen.
Om det skulle råka sig att jag blir erbjuden en plats på Hanken genom reservplatser, så skulle jag nog inte ta emot den. Trots prepkurs gick det inte vägen, och det var nog på grund av min förbaskat dåliga självdisciplin.
Det här kommer att låta som en bortförklaring, men det är det inte. Jag har faktiskt funderat på att acceptera platsen på Arcada, även om jag skulle ha sluppit in på Hanken. Nu blev det ju ett enkelt val.
Det som är synd är att det blir ju inte marknadsföring. MEN, det går faktiskt att ta Masters i Media Management. Kanske det skulle vara något?
Nåja, behöver i alla fall inte gå en upphämtningskurs i matte!

Det verkar som om att mitt självdisciplin kom i vägen för mig i det här fallet, men att studera på engelska lockar nästan snäppet mer i alla fall. Språk har alltid fascinerat mig, så det här kommer att bli kul, dock en utmaning! Det är nytt, och jag får göra det jag gör bäst, vilket är att vara internationell. Jag kan inte sitta och deppa över det här, trots att besvikelse var den första känslan jag kände när jag läste resultaten på nätet. Varken Vasa eller Helsingfors. "Jag gick ju prepkurs och allt." "Men herregud Azra, hur kunde du ha missat på det här."
Jag som alltid "får som jag vill."
Kanske International business är det som jag vill innerst inne.

Grattis till alla er som slapp in till Hanken, strongt gjort!

Nu är det bara ett problem kvar.
Bostad.
Önska mig lycka till.

(Och grattis till alla er som orkade läsa igenom det här superlånga pepp-inlägget som jag skrev till mig själv.)

Eclipse-filmen

Eclipse var superbra!
Glömde kanske bort att nämna det.
Tyckte att det var bästa filmen hittills, trots fake-snön.
Absolut sevärd, och att Taylor Lautner och hans wolf-kompisar springer runt utan tröja i flertal scener är ju en bonus! De tog med mycket från boken som jag hoppades skulle vara med, och filmen var fylld med komiska inslag.
Sådär allmänt utan att avslöja för mycket..
Se den!!


Städar

Jag städar. Kan ni tro det? JAG STÄDAR!
Eller inte just nu, för nu bloggar jag.
Men ni fattar.

Mcfly på Spotify, lådor och kläder över allt.
Förstår inte hur detta kan kallas städning, när det ändå ligger saker överallt.
"Det ska ju vara städat sen när vi kommer hem." fick man höra.
Ja, städat är ju kul, speciellt när man inte kommer att vara hemma i en månad.
Men för att se det från den positiva sidan så behöver jag ju inte städa sen när vi kommer från resan!


OMGOMGOMGOMGOMGOMG

I morgon publiceras resultaten till Hanken. I morgon får jag veta var jag hamnar i höst.
Nervös? JA!

Tre nätter har jag drömt att jag slipper in, så får hoppas att mina drömmar besannas.
Annars bär det iväg till International Busniess på Arcada I Helsingfors, vilket är bra det med! Det skulle vara jättejättekul att studera på Engelska! Får se hur det blir när jag får resultaten i morgon.

Hoppashoppashoppas.

Now playingEn jättehärlig låt, spelad av ett gäng brittiska killar i form av bandet One night only. Emma Watson (Hermione från Harry Potter-filmerna) är med i videon ovan. En speciell video, men kolla ända till slutet så förstår ni förhoppningsvis lite bättre.

Det var en gång en mupp


Eclipse

Sticker iväg till Vasa för att se Eclipse med Malin och Leila!
Tjoho!

RSS 2.0