Bad luck

Det är som om jag har slagit sönder en spegel. Dagen har varit så stressig och allmänt jobbig.
Det började med att jag inte hade någon bilnyckel när jag skulle köra bilen till Autobotnia på reparation. Fick springa iväg till mammas jobb och ta hennes nyckel. Stackars Malin som skulle köra mig till skolan fick vänta 20 minuter på Autobotnia eftersom jag aldrig kom någon gång. Kom 20 minuter senare än övertalat men det gjorde tydligen ingenting, som tur.
Kom till bildkonstlektionen och datasalen var upptagen. Fick kladda med lera i stället, vilket absolut inte är min grej, men med lite färg så blir nog min lerfigur helt okej. Sedan var vår modersmålslärare sjuk, och vi fick se film. Skräckfilm. Jag gillar inte skräckfilmer. Speciellt inte kannibal-filmer som När lammen tystnar. Nåja, jag hoppas den är bra i alla fall. Hade inte läst på tyskaorden, (första gången den här perioden, tro det eller ej) och vad delar läraren ut om inte ett skriftligt läxförhör. Lyckades pricka in ungefär hälften rätt, så lite skickligt var det nog i alla fall.
I slutet av dagen hade jag förlagt bilnycklarna och fick panik. Kollade igenom väskan, pennskrinet, alla fickor, i skolkansliet, i alla klassrum. Malin kollade också igenom alla mina grejer. Nu har jag hunnit bli riktigt nervös. Julia tar tag i pennskrinet, rotar runt lite och utbrister; "Men här är dom."

Enda bra grejen idag är att jag faktiskt fick jättebra i matteprovet. 10 fick jag. (MVG i Sverige)

En bra bild på Minna!


Sony alfa 200
s1/60, f5/6

Bal 2010

Igår hölls den årliga balen i vårt gymnasium. Mycket fint ordnat av balkommittén, fast jag saknade lärarnas program. 140 personer var där, både från vårt gymnasium och inbjudna. Jag saknade dock den äkta "gymnasiebal-känslan". Ingen vågade riktigt ta i när vi sjöng snapsvisorna, och jag blev smått irriterad på bordsgrannarna på min högra sida, som bland annat klagade över lite allt möjligt.
Annars var dekorationerna väldigt fina, programmet var mycket bra, och jag hade det jätteroligt i alla fall! Creds till kommittén!

Igår fyllde min kära mor! Hon jobbade tyvärr andra skiftet men jag hann se henne snabbt på dagen. Det är väldigt svårt att hitta presenter när föräldrarna säger "Bara ni är snälla så är det nog bra för min del." Jaja visst, who are they kidding? Alla människor gillar presenter. Eller har jag fel?
Jag antar att min hjärna inte riktigt fungerade idag.

På mattelektionen:

Jag till min lärare: Men alltså, hur kan det bli 2r + πr när cirkelns omkrets är 2πr?
Lärarn: ?
Jag: Nu förstod jag då jag sa det högt! Jag har ju två radior!
Malin: HAHAHAHAHA RADIOR! Radier heter det ju!

Ibland går det helt enkelt fel.

Leila talar norska

Jag och Leila ska baka mockarutor. Leila läser receptet och försöker göra det intressantare genom att läsa det på "norska".

Leila - "Brede glasyrene övere kakene medane glasyrene fortfarande äre varme. Ströe övere kokosflingore. Låt stå ocke stelne. Skäre kakene i fyrkantige biter."

 


Seriöst

Alltså seriöst. På riktigt alltså, seriöst. På allvar. Liksom, ja e seriös. Vet ni de, alltså på allvar. På riktigt ju.(Dessa ord yttrades 100 gånger i ett 5 minuters samtal. Gissa vem som samtalade om inte två 15-åringar. Surprise surprise.)

Stiff Dylans - Ever fallen in love

På repeat just nu:Ever fallen in love with someone
you shouldn't have fallen in love with

God dag!

God dag alla glada! Är ni glada? Jag är glad! Den här dagen har varit såå bra! LOVE IT!

Nä, det där var för positivt, även för min del. Vi börjar om.

Har skrivit samhällsläraprov idag. Har även hämtat Leila och Amanda, hämtat ut recept åt farmor och farfar, gett böcker åt Alisa och talat i telefon med Malin.

Har också vaknat halv 8 första gången på hur länge som helst. Creds till mig!

Paramore - Emergency

I've seen love die
way to many times
when it deserved to be alive


Dagens att göra-lista

• Läsa på samhällslära

• Läsa på samhällslära

• Läsa på samhällslära

• Göra Leilas blogg bredare

I princip.

Vampyr eller varulv?

Jag, Malin och Leila tittar på Twilight för femtioelfte gången.

Leila:
Skulle du vilja vara vampyr eller varulv?
Jag: Hmm. Vampyr kanske. Eller varulv. Eller kanske vampyr ändå.
Malin: HAHAHAHHA AZRA DU KAN INTE VARA VAMPYR, DU GÅR SÅ LÅNGSAMT!

Jag och Leila för några minuter sedan.

Jag: Leila, vet du hur man gör plättar? (Pannkakor i Sverige.)
Leila: Jo!! *entusiastisk* Men inte degen.


Pink - I don't believe you

(Alla rättigheter till den som kräver dem.)


Jag och Malin kan det här med matematik

Syns det att det är en Edward volvo, d.v.s. en Volvo C30? Om inte, så står det där i mitten.


Filmen "Avatar" rasistisk?

Spoilervarning.
Rasistisk? Hur i hela friden kan Avatar vara rasistisk? Visst, en vit man räddar den nya världen, men inte förrän han själv blir en av dem. Får han inte integreras? Till slut blir han ju blå. Inte är det då en vit man som är hjälten, utan en blå en. Jag ser "Avatar" mer som en film som ger ett budskap om att man ska våga stå för det man själv tycker är rätt. Vare sig det är en vit, svart, gul eller blå man eller kvinna som är hjälten, är det ändå ett bra budskap.
Om man tycker att det här är rasistiskt kan man ju lika gärna diskutera de traditionella könsrollerna i filmen eller det faktum att Neytiri och Tsu'Tey var förlovade sedan de var små, p.g.a. deras arv.
Avatar är en superbra film, med ett bra budskap, bra grafik och bra skådespelare. Varför förstöra detta då?

Vill ni veta vad jag håller på med nu?

Nu skulle jag vilja säga att jag typ håller på och räddar världen, eller städar mitt rum eller annat vettigt. Men ser ni, även jag måste ta en paus från det vettiga ibland.

Låt er inte luras av siffrorna framför. Det är väl klart att jag leder, eftersom jag är högst upp. Don't mind pilarna som visar att man kan komma högre upp i listan heller.


Cover VS. Orginal - Del 2

Låten Hallelujah, som är en av världens vackraste låtar enligt mig, är en låt som Leonard Cohen sjunger. Fantastisk text, jättefin melodi, men vem gör den mest rättvisa?

Leonard Cohens orginalversion är speciell. Långsam och han sjunger den verkligen känslosamt.

Leonard Cohen - Hallelujah

Tyvärr så blir den lätt långtråkig, tycker jag i alla fall. Det blir lite för långsamt, och lite för händelselöst. I refrengen lever låten upp, men går lite trögt i verserna. I början är den fantastiskt fin, men ju längre låten spelar, desto mindre orkar jag lyssna på den. Synd, men sant. Leonard Cohen är ändå en fantastisk artist, missförstå mig inte, men den här låten blir lite trög.

Utmanaren, eller ska jag säga utmanarna, är norrmännen Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes och World Idol-vinnaren Kurt Nielsen. Jag måste säga, att en bättre cover finns inte. När jag första gången hörde deras version, lämnade den på repeat i flera timmar. En akustisk version, där de sjunger i härliga stämmor. De har tagit upp tempot en liten, liten aning, men ändå låtit den vara den extremt fina balladen den är.

Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nielsen - Hallelujah

 

 

Ja gillar covern bättre. Det är min åsikt. Cohen version är helt okej, men jag gillar vad norskarna gör med låten. Att jag är en sucker för akustiska låtar gör ju bara att det här är en bonus.

Vilken gillar ni bättre?


Gratisbio och såna där sidor..

Har försökt bli medlem på sådana gratissidor, Gratisbio och allt möjligt, men det har varit praktiskt taget omöjligt eftersom det har varit svenska sidor och jag bor i Finland. Men, jag har hittat den finska motsvarigheten till de här sidorna! (okej, det var bara att trycka på den finska flaggan på hemsidan.) MEN, enda nackdelen är att allt går på finska. Men i alla fall, sidan går ut på att man samlar poäng, och sedan kan få gratis presentkort eller biobiljetter och liknande. Har hört många bra saker om de här sidorna så jag tänkte prova själv.

Om ni också vill pröva på det här kan ni antingen gå via bannern i menyn, eller helt enkelt klicka här.

Vi har pulkat idag


Alma och Leila

 


Jag.. försöker väl febrilt behålla balansen..

 


Jag, ännu en gång..


Leila och Alma blev trötta där ett tag.

 


Jag råkade tappa mössan i nedförsbacken. haha.

 


Jag skulle ta kort på Alma, men Leila förstörde bilden lite.


Tji fick jag


Nissan kunde visst starta i andra växeln. Det gjorde den här om dagen. Jag var väl bara en NOOB när jag skrev det där inlägget. (Jag visste att den kunde starta i andra växeln, men JAG klarade väl inte av att göra så att den gjorde det. Duktig jag var.)

Nu har jag ändå haft körkortet i lite mer än en månad, så det börjar ta sig! Motorn stannar inte lika ofta i alla fall. Borde ta en bild på insidan av bilen, det är många som, oberoende av varandra, har sagt att den har en flygplanskänsla över sig. Det vill jag visa er.

Nytt år, nytt hår

Före:

 

Efter:

 

Bättre bild är på kommande, men det här får duga för tillfället!


Sånt händer

Vattnet i huset har frusit. Vi kan inte göra någonting förrän fixarna har kommit. Och jag skulle verkligen behöva besöka toaletten. Men, jag antar att jag bara får hålla mig.

Syrran tittar på Harry Potter och den flammande bägaren för tusende gången det här jullovet, och jag borde verkligen äta frukost. 


Jag och pappaJag och min farbror

 

.. and a happy new year ..

Nyåret spenderades i väldigt gott sällskap i Sundom! Några raketer sköts, Singstar sjöngs flitigt och goda drycker dracks. En mycket bra kväll!

Hur firade ni det nya året?

RSS 2.0