Du har blivit...

GODKÄND!

Blev godkänd i bilteoriprovet idag! I morgon ska jag till halkbanan och förhoppningsvis får jag köra lagligt redan i nästa vecka!

Wohhooo!

Redan i körkortsåldern? Jag känner mig gammal.

Paramore - Brick by boring brickAll copyright åt den som kräver den.
MEN FASEN VAD DE ÄR BRA!
Och jag och Malin ska se dem live på söndag!

Roligaste på länge!Max Raabe - Oops I did it again

Min flöjtlärare tipsade om den här låten! Enjoy!

Ser ni någon skillnad?Nej, inte jag heller.
Men på den första bilden är jag 17 år, och på den andra är jag 18.

NU ÄR DET OFFICIELLT!

F18 ;)

Artonde november nittonhundranittioett

Då föddes jag.
I morgon är det artonde november tvåtusennio. Då entrar jag den vuxna världen. Tar ansvar för mitt eget liv. Jag blir myndig.

Vet ni vad jag har lust att göra?

Det ska jag tala om för er.

Jag vill sitta i en sandlåda och bygga slott med hjälp av spadar och hinkar. Jag vill klättra i träd och leka kurragömma. Jag vill tala i osammanhängande meningar och sjunga bä bä vita lamm.

Det vill jag göra.

"Alla sorters punsch.."

Rubriker hänvisar till en av de många snapsvisorna som sjöngs på Vasa Nations Abisitz i helgen!
Abihelgen var annars jättekul och jag rekommenderar framtida Abin att åka på abihelgar om sådana ordnas.
Jag har nu börjat tveka mellan journalistik på Soc&kom och marknadsföring på Hanken. Kommer jag någonsin att kunna bestämma mig?

Annars är jag jätteirriterad på den röda bilen som aldrig står rätt parkerad på bilteorins övningsbilder. Och även på gubbarna som står gömda bakom en bil och inte syns när man ska trycka på "ja" när det frågas om man får köra rakt utan att väja.

Nu ska jag skriva ett kapitel. Och öva lite på teoribilder så att jag börjar se den där gömda gubben.

Lata jag

Hehe. Länge sen sist! :)

Har faktiskt tänkt skriva ett ordentligare inlägg som kommer att handla om favoritlåtar under mina levnadsår, men när det blir, det är en annan femma.
Har skrivit det nästsista provet för den här perioden, kommer dock att skriva ett matteprov på måndagens håltimmar också eftersom jag var sjuk i tisdags.
I morgon gäller halkbana + ABIHELG I HELSINGFORS! Äntligen får jag se skolan, vilken jag antagligen kommer att söka till efter gymnasiet! Vi får också reda på våra studentbetyg. Hoppashoppashoooppaaas att de sänker skalorna så jag får mina E-vitsord. Har redan bestämt mig att skriva om modersmål (svenska) trots att jag fick E (nästhögsta vitsordet, för de som inte vet.). Vill nämligen ha högsta betyg i det ämnet.

Nu ska jag sluta skriva på den här osammanhängande texten och sätta igång med filmanalysen.

Jaha..

Min födelsedag är på nästa veckas onsdag. Den 18:de alltså. Fick nyss ett sms av Malin.

"Nu ska jag köpa en sak åt dig =)"

Min farbror sa i helgen: "Veeeeem är det som fyller 18 nästa vecka?"

TORTYR LIKSOM! Nu kommer jag i en hel vecka att undra över vad fasen Malin har köpt åt mig, vad mamma, pappa och Leila ska hitta på till min födelsedag, vad släkten hittar på..

Får väl ge mig till tåls. Fast förbered er, speciellt Malin, på att jag kommer att försöka få er att avslöja allt. GE ER INTE! Jag gillar nog överraskningar.. egentligen.. Bara jag inte behöver vänta så länge ;)

Update: Spontanköp av Malin. Fick nämligen en Backstreet boys skiva! Den allra första de släppte, gissa om vi blev nostalgiska! Minns fortfarande texterna till många av låtarna..

Två saker att glädjas åt

1) RABIH ÅKTE UT UR IDOL! Yes, gillade inte hans röst, han lät som en mes.

2) Finland kicked ass i ishockey! MOT SVERIGE! 7-0! No offence nu åt alla svenskar men.. HAHAHAHAH ÄGDA!

Colbie Caillat - Fallin' for you
Grattis FAMMO!

Grattis till min farmor som fyller idag! Vi är de enda i släkten som fyller i november. NOVEMBER POWER!

Vilket språk tänker du på?

Jag är tvåspråkig. Inte mellan finska och svenska (fast jag bor i Finland) utan svenska och bosniska.
Ofta har jag fått frågan vilket språk jag tänker på. Den första tanken som kom upp i mitt huvud är om man faktiskt kan tänka på flera språk? Eh. Jag kom fram till att, jo, det går nog.

När jag är runt folk som pratar svenska gör jag det lätt för mig genom att tänka på svenska. Samma gör jag när jag är runt folk som pratar bosniska, fast då tänker jag på bosniska. Det gör jag helt omedvetet, jag behöver då inte sitta och översätta i mitt huvud.

Konflikter uppstår också. I min familj har vi alltid haft regeln att prata svenska mellan oss om någon svenskspråkig umgås med oss. Eftersom vi alltid pratat bosniska hemma, så uppstår en stor konflikt i min hjärna när jag t.ex. ska prata svenska med mamma. Då kan jag plötsligt varken svenska eller bosniska och det blir någon konstig blandning.

Har också börjat tala bosniska med Malin en par gånger. Stackarn.

3 novemberÄr det någon annan än jag som inte kan förstå det här med tiden? Det var ju just nyår. Det var ju just vi var till Bremen och på klassresa till Lycksele. Det var just vi började skolan och det var just vi skrev studenten. Nu är det plötsligt November. Snart är det december, och då är det nyår på nytt. Sedan skriver vi studenten och åker till Bremen igen. Sedan tar vi studenten.

Nåja, det finns flera saker som är bra med november. Abihelg till Helsingfors (om man slipper med, begränsade antal platser..), MIN FÖDELSEDAG, Paramore-konsert.. Det blir nog bra det här!

Paranormal activityTänker absolut INTE se den här filmen.

Nu har Facebook gått för långt..

"You haven't talked on Facebook lately"

KOM IGEN! Okej, suggest friends och allt sådant där, men banne mig, inte talar man ju med ALLA vänner på Facebook heller. Det hela är ganska komiskt egentligen. Facebook = någon sorts matchmaker?

Det roligaste var i alla fall när det stod "He has only 15 friends"


Vad ska du bli när du blir stor?
Det är dags för oss Abiturienter att börja tänka på vad vi vill bli när vi blir stora. Jag har det ganska långt utfunderat. Journalistik på Soc&kom vid Helsingfors universitet. Det finns tyvärr en risk med att ha allt på klart. Tänk så slipper jag inte in? Visst, ta ett mellanår, samla studiepoäng och söka igen! Felet är att jag intalar mig själv att om jag inte fixar det på första försöket, så är det inte meningen att jag ska vara där. Jag psykar mig själv till att tro underliga saker och det har väl främst att göra med osäkerhet. Osäkerhet inför framtiden. Jag vill så mycket, men jag har inte tid eller möjlighet att utföra det. Hur vet man med all säkerhet att det är det här jag vill göra? Eller vet man ens det?

Man måste ta risker, man måste våga. Gör man inte det, så kommer man aldrig att komma fram till någonting. I värsta fall vet man vad man INTE vill bli, och då är man ju ett steg på vägen till att komma fram till det man faktiskt VILL bli. Jag försöker vända mitt tankesätt till att se varje situation som en erfarenhet, inte som ett misslyckande.

Jakten på den vita mössan är snart slut. Våra tre gymnasieår börjar lida mot sitt slut och snart är det endast ca. 12 veckor kvar av gymnasietiden. Sorgligt? Ja, det är det. Vissa människor kommer jag att sakna mer, vissa mindre. Vänner som man har hållit ihop med sedan dagis kommer nu att söka sig åt andra håll än man själv planerar. Vuxenlivet står för dörren.

Nåja, jag måste väl fylla 18 först.

RSS 2.0