21:21

Just nu när jag skriver den här meningen är klockan 21:21. Haha. Vet inte varför jag finner det så fascinerande..
Kom just hem från skolmusikkårens vårkonsert. Spelade på min lilla flöjt och min ännu mindre piccolo och så sjöng jag I don't know how to love him. Är riktigt nöjd! Det gick mycket bättre än vad det gjorde på Voice-tävlingen, vilket är lite konstigt eftersom det borde ju gå bättre på tävlingar, men neej, inte för mig. I alla fall, så ser jag det som att jag lärde mig något på Voice och kunde tillämpa det i mina kommande framträdanden. Är det inte det alla lärare i skolan föreläser om? Att man ska kunna tillämpa det som man har lärt sig i andra liknande situationer. Nåja, det var en bisak i alla fall.
Nu, modersmål - textkompetens. Yes. Önska mig lycka till.

Secondhand Serenade - Fall for youThe best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core


Music is what feelings sound like


When you wish upon a star..

.. makes no difference who you are..

Ännu en dag har gått mot sitt slut och här sitter jag, i min säng i mitt rum och tar det lungt. Blir troligtvis en tidig kväll, är ganska trött och jag har kommit fram till att det ändå nog är bättre att sova längre än vad jag annars gör. Enda problemet är att man vill så mycket, men tiden räcker inte till. Har fått prioritera en massa saker och "ge upp" andra, bara så att jag inte gör en Blondinbella och bli utbränd.
Ja, ska gå och göra finskaläxan och sedan hoppa i säng!

Beslutsångest och choklad

Den andra boken i Twilight-serien, New Moon till vänster om mig, datorn rätt framför mig, sängen till vänster och en uppsats som väntar på att bli färdigt renskriven. Vilket ska ja börja med? Mitt val är väl ganska självklart i och med att jag nu skriver det här blogginlägget haha. Vågar inte ta i boken New Moon (på svenska "När jag hör din röst") eftersom jag vet att jag.. heh.. inte kommer att kunna slita mig ifrån den förrän jag läst ut den. Milt sagt. Sängen är verkligen lockande, med tanke på att jag är riktigt trött och anser att det inte skulle vara dåligt med en liten tupplur.

Tror att jag kommer att renskriva färdigt uppsatsen, så att jag sedan hängivet kan ägna mig åt den fantastiska Twilight-serien. Allt annat får vänta, och jag ska bete mig som den ansvarsfulla personen jag egentligen är. Haha.
Mamma är annars hemma från Bryssel nu! Det verkar som hon har haft det riktit bra där! Och HÖRNI, hon hade Belgisk choklad med sig hem! Jag är i himmelriket!

Muse - Supermassive black hole


Voice-final och Bryssel

Det var meningen att jag, Malin och Lina-Maria skulle ha åkt på Voice-final ikväll. Tyvärr så gjorde omständigheterna så att vi inte kunde åka ändå. Får sitta fastklistrad vid TV-n och följa med där. Önskar verkligen alla deltagare lycka till! Det kommer att bli en fantastiskt bra final har jag på känn!

Mamma är för tillfället i Bryssel, på EU-parlamentsskolning! Hur häftigt är inte det? Och vilken chans för henne! All skolning är på engelska så mamma borde klara sig ganska bra! Hennes språköra är bättre än mitt så, hehe. Längtar efter att få höra allt som hon har att berätta, säkert har det varit en upplevelse för livet!

Azra rekommenderar - Twilight

Twilight. Oh det stora fenomenet Twilight. Kan inte beskrivas i ord. Filmen är bra, böckerna ännu bättre. Har suttit fastklistrad vid den första Twilight-boken, läst ut den på engelska och ska snart börja läsa den igen på svenska, bara för att. Längtar efter att få läsa fortsättningen. Har ni inte sett filmen eller läst böckerna, rekommenderar jag starkt att ni ska göra det. Välskrivna böcker, välgjord film, fantastiskt händelseförlopp, bra skådespelare, (tillägg; SNYGGA skådespelare, t.ex. Robert Pattison och Taylor Lautner) och helt enkelt superbra!

"Oh, so they have internet on computers now"

- Dan Castellaneta

Har inte skrivit på länge, vilket känns ganska konstigt. Orsaken till att jag varit så oaktiv är att vi har nu flyttat till vårt egnahemshus, och internetuppkopplingen är inte igång. Har varit utan internet nu i kanske 5 dagar och känner mig helt isolerad från omvärlden. Tänk att man kan bli beroende av internet? Att man kan bli beroende av att kolla mailen och hålla sig uppdaterad på en massa sidor, facebook, berusad.org, aftonbladet och sydin, för att nämna några. Att en sak kan ha så stort inflytande på våra liv är nästan skrämmande. Det är otroligt.

Förmodligen sista inlägget i den här lägenheten

Ja, i morgon flyttar vi till vårt nya fina hus! Mamma, pappa och syrran hade ju sett det redan, men för mig var det första gången jag såg det idag, och jag kände mig hemma med detsamma. Mitt nya rum var helt perfekt, inte för litet, men inte för stort! Det ska bli så roligt att flytta in. Det är mycket roligare att packa upp i ett nytt hus, än att packa ner före man flyttar. Malin kommer också till oss i helgen och hjälper till att fixa ihop mitt rum! Det är så spännande! Men måste komma ihåg att säga till i skolan att vi har bytt adress.. Det skulle inte vara bra annars, haha. Nu ska jag fortsätta packa ner det sista jag har att packa ner, och så hoppas vi att allt är klart tills i morgon!

Kompositioner och arrangemang

Ska göra en komposition och ett arrangemang till musikteorin. Kompositionen är på g, men arrangemanget är det lite slöare med. Men i alla fall, det är roligt att få komma i kontakt med sin lite kreativare sida.

Vill också gratulera Simon Nybacka som tog sig vidare till Voice-finalen! Härligt att det finns en Närpesbo med i finalen! Tänker nog åka iväg till Vasa och titta på, det blir en mycket intressant kväll med en massa fantastiska artister och ett fenomenalt kompband! Klart att det skulle ha varit roligt att få vara med och stå på final-scenen, jag skulle ljuga om jag sa att tvärtom, men min seger var nog i alla fall att jag kom till semifinal! Det har varit en rolig upplevelse och en enorm erfarenhet, så det är bara att blicka framåt och fortsätta tänka positivt! Så nu gäller det att heja på de andra som är med i finalen, och att om två veckor njuta av en musikfylld kväll!

Mcfly - TransylvaniaDen här låten är så välskriven, tycker jag i alla fall.. Lyssna på texten.

Anne Boleyn she kept a tin,
Which all her hopes and dreams were in,
She plans to run away with him forever,
(Never to be seen again)
Leaves a note and starts to choke,
Can feel the lump thats in her throat,
It's raining and she leaves her coat in silence.
And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years.

- Abraham Lincoln

Helgen har varit väldigt händelserik! Fredagen bestod av nervositet och voice-semifinal, lördagen av bio och julias "skären" och söndagen vila (ehm..) och orkesterövning. Dock har jag även hunnit läsa på finska läxförhör och göra alla uppgifter som vi skulle ha gjort i biologin. Men förutom allt detta så har jag även funderat lite. Funderat över hur personer som man känt ganska länge nu, fortfarande har de där jä*la fördomarna och drar alla över samma kam. Är det inte individen och dennes/dennas personlighet som räknas, och inte varifrån man kommer? Jag är stolt över min härkomst och det kommer jag alltid att vara. Jag förstår varför många reagerar som de reagerar över t.ex. arbetsinvandrare, flyktingar o.s.v, men när man har känt en person så pass länge att man kan säga att man känner den här personen, varför tänker man fortfarande konservatistiskt? Eller åtminstone är det det som man visar utåt. Jag blir bara besviken och även lite ledsen när folk inte ser mig som den jag är och när folk inte fokuserar på min personlighet, utan de har haft någon dålig erfarenhet med någon annan och sedan generaliserat och antagit att jag är "precis som alla andra". Jag kan bara säga, de personer som ordentligt inte känner mig eller någon annan "i min situation" har nog ingenting att säga till om.

Mary Pickford - Katie MeluaDagens låt är inspirerad av Petras låt från gårdagens Voice-semifinal! Härlig låt, lyssna och njut!

Simply the best!

Rubriken till ära av att Caroline Lillmåns kammade hem alla 12:or i kvällens voice-semifinal! Jag gick inte direkt vidare till finalen, men jösses vad jag hade roligt. Jag kunde förstås ha sjungit bättre, men jag är nöjd med min prestation, och med tanke på att det var allra första tävlingen så måste jag säga att jag är hur nöjd som helst. Grattis till Petra och Caroline som gick vidare! Spännande att få se vem publiken röstar fram till att få vara med i finalen, så än är det inte kört, men hur det än går så är jag bara glad att jag har fått varit med! Träffat mycket härligt folk, så jag menar, när en dörr stängs öppnas två nya, eller hur? Jag är bara glad nu, så nu ska jag gå och kolla på TV med min härliga (fast de är jobbiga ibland) familj, och njuta av helgen!

"Vill du sitta i min famn?"

Rubriken idag är inspirerad av min urgulliga kusin Nick, som är 3 år gammal och bor i Stockholm. De hälsade på oss över jullovet och jag och min syster Leila fick då äran att vara ute och leka med honom, haha. Vi tog med hans pulka och vi ringde även vår kusin från pappas sida som bor ca. 50 m ifrån oss, och bad henne ta med sin kanin. Lille Nick blev helt fascinerad av kaninen och ville absolut leka med honom, och förstås, pulka med honom. Han sätt att få kaninen att pulka med honom var att gå ner på knä och fråga kaninen "Vill du sitta i min famn?". Det var det gulligaste jag någonsin hade sett och hört, och såklart att kaninen skulle pulka med honom efter den där gulliga frågan! Okej, jag har inte så mycket inspiration till att skriva vettiga blogginlägg, men det här var så gulligt att jag bara måste dela med mig av det här!

Ha det bra!

Whisky lullaby - Brad Paisley


RSS 2.0