There's no place like home

Hur kul det än var att få bo själv så är det ändå skönt att få komma hem! Den första veckan i Ilmajoki är nu avklarad, och jag måste erkänna att det har gått mycket bättre än jag trodde! Mamma, pappa och Leila körde mig dit och kom med för att kolla in min lägenhet. Vi kom dit, fick nycklarna, steg in i lägenheten... Och upptäcker att någon annan bor där också. Jaså, tänkte jag. Vi delar kök. Hittade äntligen dörren till mitt rum (Ja, det var ju väldigt invecklat.. ) och ser att jag inte har någon säng, fast det var utlovat. Yes. Nåja, ringer till kontaktpersonen som fixar en madrass för kvällen och fixar att någon från kommunen kommer och fixar sängen tills nästa dag. Går in på WC och upptäcker att handfatet är sönder. Perfekt, kvällen började ju bra.
Hade lite problem att stiga upp kl 7 på måndagsmorgonen. Första dagen var värst. Finska överallt, och inte nog med det, Ilmajokis dialekt är lite som Närpesdialekten. Nåja, det gick bättre och bättre för varje dag, och jag måst säga att arbebet är jättekul! Arbetar på Ala-Kuhnalan päiväkoti och jag kunde inte ha fått en bättre arbetsplats. Nåja, kort sammanfattning. Det blir inget internet de följande två veckorna heller, men jag kanske klarar mig ändå ;)

Now it's for real

Om bara några timmar lämnar jag mitt hem i tre veckor för att arbeta på ett finskt dagis i den finska kommunen Ilmajoki. Nu börjar nervositeten verkligen kännas av. Kommer jag att göra bort mig? Är det här bortkastad tid? Kommer jag att lära mig finska? Kommer jag att klara mig bra?
Alla tvivel börjar komma fram nu, men banne mig, jag ska klara det! I värsta fall får man ta till engelska om de inte kan svenska. Något gemensamt språk måste man väl ha? Någon form av teckenspråk? Nåja. Internet finns i alla fall inte i bostäderna, så det gäller väl att köpa ett sådant bärbart nät. Hur i himmelen jag ska klara av att köpa ett sådant på finska återstår att se, men man kan ju hoppas på det bästa.
Önska mig lycka till!

I taket lyser stjärnorna

Nu ska jag och min syster kolla på filmen I taket lyser stjärnorna, som är baserad på boken med samma namn, skriven av Johanna Thydell. Boken ledde till att Thydell fick Augustipriset! Läste boken i går, och den var enormt bra! Känslosam, rolig, sorlig, den hade allt. Hoppas att filmen är lika bra, här kommer trailern!


15.6.2009 kl. 23.33

Jag orkar inte.

Pizza och bio - kan det bli bättre?

Pizza och biobesök med två av mina närmaste vänner, kan det bli bättre? Malin, Alisa och jag hade heela biosalongen för oss själva. Konstigt, eftersom filmen var grymt bra, förstår inte varför folk inte kom. He's just not that into you hette den, Jennifer Aniston, Scarlet Johanson och Drew Barrymore var bara några av skådespelerskorna som var med. Nåja, det blev som en hemmakväll i en biosalong med bra sällskap! Vi pratade och skrattade och hade så roligt! Skön kväll!

I morgon har jag "morgon"skiftet i kiosken, måste troligtvis stiga upp lite tidigare och fixa skattekortet o dyl. Ilmajoki närmar sig med stormsteg! Ser verkligen fram emot det!

Alexandra och jag på väg till Lycksele!

Taylor Swift - You belong with me


And I'm free fallin'

Vaknade i morse av att folk sprang av och an utanför min dörr. Hade planerat på att chilla med syrran idag, men det blev ändrade planer. Hon åkte iväg med kusinen och jag åkte iväg till Malin. Äntligen hade jag någon att spela gitarr med, haha! Den lite spontana trippen utgjordes av bl.a sång, godis, Youtube och påhittade låtar. Skönt.
Ska nu börja ta det lilla lugna och småningom gå till sängs. I morgon blir det jobb och provläsning. (Ja, jag har sommarlov, men vill man höja vitsord så vill man ;D)
God Natt!

Borta bra men hemma bäst!

Är hemma efter en lyckad klassresa! Resan fylldes av  ehm.. ja.. "mjölk", skratt, regn, solsken, sång, lägereldar, tält, mat m.m. Som en av mina klasskamrater sa "Pointin je, att på tåsche räjsor.. så ska man... typ.. alltså.. Min åsikt je, att man ska "bond as a class"... " Man kan säga att man har skapat minnen för livet.

EU-valet avgjordes i går, och SFP fick sitt mandat, Carl Haglund, som både jag, min mamma och resten av min familj anser kommer att vara en bra MEPP och göra ett bra jobb! Är stolt över mamma, hon har klarat sig bra under den här tiden, och trots hennes stressiga schema har hon alltid gett 100% och att se henne vara så glad över sitt resultat gör att man blir glad själv!

Nu till något helt annat. Ska arbeta på Tinas glass även i år, men med Sandra som boss! Ska bli kul, det är ett bra arbete för den icke så morgonpigga, som jag.. Börjar idag kl 16, och den 21 juni bär det sedan av till Ilmajoki!

Lycksele och Trollbacken i morgon!

Åker iväg på klassresa tills söndag till Lycksele i Sverige! Ha det så bra folk, håll tummarna för bra väder!

Sommar 2009

Lycksele - Sommararbete - Studentläsning - Fagerö - Åminne - Kompisar - Ingen stress...
EU och studenten

Mitt liv kretsar runt två stora ting för tillfället. EU-parlamentsvalet, förstås, eftersom mamma ställer upp. Jag anser nu mig kunna ganska mycket om EU, inte bara p.g.a kursen i gymnasiet med Gulin. Jag försöker hålla mig uppdaterad eftersom jag vill hålla lite koll på det mamma har på gång, samt att SU har sina egna kandidater som ställer upp och de följer man också lite med.

Den andra stora grejen är förstås då studentexamen. Det som vi tvåor fasar för och diskuterar mest om. "Vilka ämnen ska du skriva?" "När börjar det?" "Får vi goda bullar under skrivningen?" "Hur länge tror ni det tar att skriva en essä" "Tror ni att det finns en risk att man misslyckas?" m.m. Det gäller att börja läsa redan i sommar. Undrar om jag har självdisciplinen att göra det. Samhällslära är det ämnet jag måste plugga mest på, eftersom det är enda realämnet jag skriver i höst och modersmål, finska och engelska står också på listan. Hoppas innerligt att det går bra. Jag får inte undra om jag har självdisciplinen, jag måste intala mig själv att jag har den. JAG SKA VISST KLARA DET! Så det så.

I try to live without regrets

Kom just hem från Jesses sommarstuga. Det var en skön kväll igår, med gott sällskap och det kändes som om inga problem kunde störa mig då. Älskar att vara vid vattnet. Idag ska jag och klippa mig och sedan bär det iväg till min kära vän Malin för att hålla henne sällskap! Har nämligen saknat henne.

Många som skriver blogg har för vana att nämna olika speciella ord som gör att de hamnar högt uppe i listorna över mest besökta. Namn som Blondinbella och Kissie samt ord som sex och gummistövlar är idag enligt bloggportalen.se de mest sökta termerna idag. Ett taktiskt drag för den som vill få mer besökare, inte sant?


RSS 2.0