Att göra-lista

- Hänga tvätt
- Städa rummet
- Kolla om jag har fått min lön
- Hänga tvätt igen
- Diska
- Åka på finskakurs

Jo, fast man är ledig har man ändå massor att göra..
Btw, snart kommer tyskarna!

Dreaming permits each and every one of us to be quietly and safely insane every night of our lives.

- William Dement

Ja, med tanke på rubriken har jag två konstiga drömmar att dela med mig. I natt drömde jag att jag var hos Kissie på fest.
Hennes kompisar (vet inte vem det var) blev jättesura på mig för att jag hade fått komma dit, och mitt i allt satt jag och berättade för alla hur jag första gången hamnade på kissies blogg, vilket jag faktiskt inte minns, det skulle ha varit roligt att höra det i drömmen, men det gjorde jag inte. Men i alla fall, jag befann mig först i Finland och sedan på 2 sek förflyttades till Sverige.

Jag drömde också att jag var på Kulturkarneval och hade glömt att anmäla mig till ett labb. Jag var också i drömmen väldigt stolt över att de hade tagit emot mitt förslag om ett metal-labb. Sedan sprang jag runt och letade efter Leila, som var någonstans i något klassrum. Det kändes som om jag hade tappat bort henne, men hon dök ju upp igen. Jag hade med mig en enormt stor bergssprängare, som dök upp ur toma intet, samt en massa påsar istället för en väska. Och jag kände ingen annan där än systern. Hm.

Demi Lovato - Two worlds collideShe was scared of it all
Watching from far away
And she was given a role
Never knew just when to play


Städa, städa, städa... Och födelsedagar.

För det första, Grattis Alisa på 18-årsdagen!

För det andra, nu måste jag städa. Min garderob. Haha, kommer nog att få hålla på med det i minst 2 timmar! Nåja, det behövs ju det också. Är annars ledig idag, ikväll ska vi till Alisa för att fira henne. Kanske jag går via jobbet idag för att ta mig en glass, det är ju så fint glassväder! haha.

Nåja, nu ska jag städa. Yay.

The man who smiles when things go wrong has thought of someone to blame it on.

- Robert Bloch

Ett snabbt inlägg före jag drar iväg till jobbet. Inte så bra väder idag, så vi får se hur det ter sig i glasskiosken. Här kommer en onödig men väldigt söt bild på Leila, från 2008, bara för att kompensera för alla inlägg med bara text. Måste. Ha. Mera. Bilder.


Man kan inte annat än respektera någon som kan stava till tisdag även om han inte stavar det rätt

- Kanin från Nalle Puh

Har en ledig dag idag, så tänkte ta mig tid att blogga lite. Har varit lite slö på den fronten, hehe, uups. Dagarna fylls fortarande av arbete, släkt&vänner, böcker (främst samhällslära, och ja, jag har börjat läsa på studenten) och internet. Moster och co åker tillbaka till Stockholm i morgon och jag och Leila kommer troligtvis att fortfarande sitta fastklistrade vid vårt Nintendo Wii och spela MarioKart. Mot andra via internet. De fuskar.

På tal om Leila ja. Hon är en ganska rolig prick. Jag ska berätta en liten historia om min lillasyster som jag tycker är grymt rolig.
Ni som känner Leila vet att hon inte är särskilt förtjust i matematik. Detta började redan i tidig ålder, när min kära syster gick i tvåan. Hennes dåvarande klassföreståndare gjorde allt (och då menar jag ALLT) för att få henne att räkna uppgifter utan att ge upp meddetsamma. Leila brukade bara läsa rubriken, t.ex. "Räkna med tvåsiffriga tal" och hennes motivation försvann snabbare än vad man hann blinka. Klassföreståndaren försökte hjälpa henne. "Leila. Lyssna på mig nu. Du går till affären och ska köpa en klänning som kostar 20€. Du har bara 17€. Hur många euro behöver du för att kunna köpa klänningen?".
Man kunde riktigt se hur kugghjulen roterade i Leilas huvud. Hon tänkte en stund och sa sedan försiktigt "Vilken färg var klänningen?".
Jag kan säga, att ännu idag har Leila inte fattat tycke för matematiken, trots alla klänningar!
Volim te Leila <3

Pokemon!

Rubriken refererar till min kusin som för tillfället står och skriker det i vardagsrummet.
Sitter med Leila vid min sida och ska snart till arbetet. Vi har just spelat MarioKart Wii, internationellt. Det gick.. ja, inte så bra. Vi tror att de andra fuskade.

Nu är min kära vän Cattis i Nya Zealand! Ska försöka uppdatera lite mera så du hänger med ;) Men det gäller dig också Cattis, vi här uppe vill veta allt som händer Down under!

Nu ska jag gå, hejdå!

Mcfly - I'll be OK

... times like these remind me ...

Haha, det märks på besöksstatistiken att jag inte har haft tillgång till internet. Ei haittaa. Kom hem från Ilmajoki idag, det var min sista dag på jobbet. Det har varit en grymt rolig upplevelse, kommer verkligen att sakna alla barnen! Men nu ska jag göra någonting mer vettigt än sitta vid datorn. Har avvänjt mig med internet, haha.

"Vauva on syntynyt vatsasta."
eller hur? :P

Tomatkarneval och det finska språket

Nu i helgen har det varit Tomatkarneval i Närpes. Rolig händelse och även lite annorlunda i år, främst för att hela karnevalen har flyttat på sig. Min vän Malin har fått sitt körkort och igår var det första gången jag körde med henne! Hon kör faktiskt riktigt bra, kände mig väldigt trygg. Kanske det hade att göra med att jag avreagerade mig och skrek ur mig allt innan hon ens startade bilen och sedan var allt lungt, hah.
Är hemma från Ilmajoki nu, kom igår, och åker tillbaka i morgon. Kan inte tro att jag bara är där en vecka till, tiden har gått så fort! Kommer faktiskt att sakna alla där borta, men visst kommer det att vara skönt att komma tillbaka. Att vara i Ilmajoki är som att vara i ett helt annat land, där finns en helt annan mentalitet och en helt annan värld. Detta har varit en upplevelse som jag sent kommer att glömma.
Ikväll ska jag ut me vännerna, vilket ska bli kul!

RSS 2.0