Taylor Swift - Our song

Det var länge sedan jag hade en "Dagens låt" så här kommer den!

Okej, det funkar inte att sätta in videon från youtube i inlägget, men klicka här för att lyssna på låten!

Bilkrockar och Batman

Jag fick veta när jag kom hem att mamma varit med om en bilkrock. Som tur är är allt okej med henne, inga skador eller någonting så det var så himla tur. Vi är alla lite omskakade just nu, men allt kommer att ordna sig.Filmen Batman, the dark knight. Ni som inte har sett den ännu, SE DEN! Heath Ledger gör en utmärkt insats i sin roll som Jokern och filmen skulle inte ha varit lika bra om inte han hade varit med. Synd att han dog så tidigt, han var verkligen en fantastisk skådespelare. Här är i alla fall trailern:"To Start Press Any Key'. Where's the ANY key? "

- Homer Simpson

Jag har varit så upptagen de senaste dagarna, jag längtar så mycket till helgen så jag får sova ut.
Har fått mer information om sångtävlingen jag är med i, ja, kära läsare, jag skrev sångtävling. Är med i semifinalen den 6 mars. Nu börjar det kännas vid. När jag fick veta att jag kom med blev jag så förvånad, men förvåningen har lagt sig nu och nu känns det bara spännande och även mycket mycket nervöst.

Jag vet att jag borde uppdatera oftare, men men. I morgon är det igen dags för "Azra rekommenderar", har inte ännu bestämt mig för vad jag ska rekommendera. Nåja.

Ha det bra!

Finländskt medborgarskap

Från och med idag, den 26.01.2009 är jag, Azra Arnautovic, min syster och mina föräldrar officiella finländska medborgare. Inga mer visum till EU-länder, inget mer resedokument i stället för pass, och äntligen har jag 100% lika rättigheter som vilken finländare som helst. Det känns verkligen skönt att inte behöva oroa sig för om man ska kunna få visum till länder som England, och sådant.

(Vilket sammanträffande, på samhällslära idag talade vi om medborgarskap, och när Gulin frågade om det är någon som har dubbelt medborgarskap så svarade jag "snart". Inte hade jag tänkt att det skulle bli så snart, haha.)

Låttips någon?

Är det någon som har några låtar som de kan rekommendera? Vill fylla min iPod med lite mer musik, eftersom det ändå ryms ganska mycket där.. hehe. Min favoritlåt för tillfället är Avenged Sevenfold - Dear God.
Vilken är er favoritlåt, och har ni några tips åt mig?


Gamla minnen

Jag, mamma pappa och syrran sitter och tittar på filmsnuttar från då vi var i Bosnien, år 2004. Ganska pinsamt med tanke på att mitt mode-IQ låg på ungefär 0. Det är ändå roligt att titta på det här, jag menar, det är ganska stor skillnad i naturen om man jämför Finland och Bosnien. Det är så härligt att se det här! Jag längtar tillbaka! Jag skulle dock inte kunna bo där. Det finns inga stora möjligheter att studera, eftersom utbildningen är så dyr och det är så dåligt ställt där. Men, jag skulle definitivt vilja åka dit över sommaren! Mamma och pappa är med på det så det ser lovande ut. Bara finanserna stabiliseras så är det en möjlighet att vi packar ihop och åker!

Nu ska jag fortsätta skratta åt mina modemissar. och Leilas pipiga röst (som är sååå gullig!!)

Azra rekommenderar - The Da Vinci codeJag kommer att börja med en ny grej! Varje vecka kommer jag att rekommendera någonting åt mina läsare. Det kan vara allt från himmel och jord, bara jag kommer på någonting bra, haha.

Veckans rekommendation är boken The Da Vinci Code. På engelska.
Böckerna är ofta mycket bättre på originalspråket, tyvärr har jag inte läst Da Vinci koden på svenska, men på engelska var den i alla fall grymt bra. I alla fall, på vilket språk ni än vill läsa boken, läs den här! Har ni inte läst den, så har ni verkligen missat något!

Corinne Bailey Rae - Put your records on


Friendship with oneself is all-important, because without it one cannot be friends with anyone else in the world.

- Eleanor Roosevelt

Jag har oftast väldigt dåligt morgonhumör. Jag och morgnar går bara inte ihop. Den som väcker mig vet aldrig vad som väntar dem. Oftast är det mamma eller syrran som råkar ut för en massa. Stackarna. Jag ber om ursäkt!
Jag saknar alltså förmågan att vakna som normala människor. (definiera normal?). Jag kan inte kommunicera normalt på morgnar. Jag har i alla fall lyckast hitta några saker som hjälper mig med mitt morgonhumör. (Okej, så dåligt är det inte.. bara ibland..)

4 sätt att förbättra ditt morgonhumör:


1) Spela din favoritmusik redan från morgonen. Får en garanterat på gott humör!

2) Sätt väckarklockan en halvtimme före du brukar stiga upp. Man blir alltid glad när man upptäcker att man får sova en halvtimme extra, inte sant?

3) Motionera och ät ordentligt! Det är konstigt vad det kan ha mycket att göra med morgonhumöret. Om du inte har tid, vilja eller ork att motionera, kör på vardagsmotion.

4) Om inget annat fungerar, vänd dig om och somna om och hoppas att du är på bättre humör då..


(Observera att alla dessa metoder är beprövade)

"I am absolutely one hundred percent sure that I'm not sure"

- Från Sofias profil på berusad.org.

Det känns som en tyngd har tagits bort från mina axlar.. En enormt skön känsla!


Malin har spenderat de tre senaste dagarna som en medlem i familjen Arnautovic, haha. Det var skönt att ha henne här, hon känns som en syster!
Tänk vad mycket drama det finns i världen.
Bara en tanke.
Nu ska jag sova.
Godnatt!

Månggifte och arrangerade äktenskap

Sitter i sängen och gör läxorna. Har skrivit färdigt delårsrapporten för företaget och nu sitter jag och skriver essäer i livsåskådning. Malin ligger på golvet och skriver hälsokunskap. Aktiva ungdomar här vet ni.
Den ena uppgiften i livsåskådningskursen är att vi ska diskutera månggifte och arrangerade äktenskap. Jag tycker att ett äktenskap gäller två personer och inte flera. Man borde inte avge löften som "tills döden skiljer oss åt" om man nästa dag kommer att avge samma löfte till någon annan. Vad det gäller arrangerade äktenskap tycker jag att alla borde ha rätt att välja sin egen livspartner. Råkar det bli fel, finns det alltid skilsmässor. Jag anser att ingen, inte ens föräldrarna, borde ha rätt att välja ens livspartner. Lite hjälp går alltid, men det skulle kännas väldigt konstigt om någon annan skulle göra ett så stort val åt mig.

Vad anser ni om månggifte och arrangerade äktenskap?

going faster than a rollercoster...

Har ni annars sett den där reklamen där de sjunger den där låten, vars text jag har som rubrik?

Tänk vad roligt, jag har varit oaktiv i några dagar, men ändå har besökarantalet ökat? Brukar det inte vara tvärtom, när man är aktiv så har man fler besökare?

Denna fredag kväll ska tillbringas med att se på film. Vilken har jag inte bestämt än, men ja, i alla fall. Mia kommer i morgon och stannar tills söndag, det ska bli kul! Har inte sett henne på länge. Faktum är att jag inte har sett många kompisar på länge. Det är synd när man tappar kontakten med någon, men som tur är så vet jag att jag har dem som stöd, vad som än händer!

Nu ska jag gå och umgås lite med mina föräldrar och syrran! Jag kom på idag att jag försvinner om lite mer än ett år. (Alltså, flyttar ut..) Det är snart det. Därför ska jag försöka umgås med dem så mycket jag kan!

God Natt, och sköt om er!

They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.

- Andy Warhol

Vad är oddsen att ens 12-åriga syster redan är längre än en själv?
Men jag älskar henne ändå <3


14 528 sms på 30 dagar

En 13-årig flicka i Kalifornien skickade 14 528 sms på 30 dagar. Så mycket skickar inte ens jag på typ ett år eller något.
484 sms per dag hade hon tydligen lyckast med. Rekord?

På tal om mobiltelefoner, det är jättemånga barn som får mobiltelefoner vid 7-års ålder, alltså när de börjar ettan. Jag fick min när jag gick i femman. Mina två år äldre kompisar fick sina när de började sjuan. Men min syster fick sin när hon gick i trean. Snacka om att tiderna ändras? Jag förstår att samhället utvecklas, men jag minns att jag inte behövde någon mobil när jag gick i ettan. Varför? Jag tror att barn är de nya ungdomarna. I dagens samhälle vill alla växa upp så fort som möjligt, slippa skolan, börja jobba.. Allt ska gå så fort. Jag minns ännu de dagar när man gick i lågstadiet och kunde leka hur mycket man ville. Man hade ingen stor press på sig och det enda man oroade sig för var om man skulle lära sig tvåans multiplikationstabell, eller om man på kvällen skulle ha tid för lek. Vad har hänt sedan jag slutade lågstadiet för ca. 5 år sedan? Hur kan allt ha förändrats så snabbt? Nuförtiden sminkar sig flickor redan i lågstadieåldern, följer modet slaviskt och grupptrycket är större än det någonsin varit. Åtminstone här i trakten. Hur det är på andra ställen vet jag inte. Det här är en fråga man kan diskutera hur mycket som helst om.

Vad tycker ni, är barn de nya ungdomarna?

The great aim of education is not knowledge but action.

- Herbert Spencer

Nu är skolväskan proppfull och tung som in i h-vete. Nu.. Nu har skolan börjat på riktigt. Min plan var att komma hem från skolan, göra läxorna, hinna göra något vettigt och sedan åka iväg på Influx (mediakurs). Vad jag gjorde var att jag kom hem från skolan, blöt ända in på skinnet eftersom det regnade och jag och syrran fick promenera hem. Sedan låg jag och halvsov och när pappa kom hem fick han köra mig till optikern för att hämta mina linser, (woho, äntligen kom de!). När vi kom hem kände jag mig riktig dåsig, så jag somnade. När jag vaknade hade jag precis en timme på mig innan jag skulle iväg på mediakurs så då passade jag på att göra matteläxan, som ännu är ogjord eftersom vi fick säkert 100 uppgifter. (Lite överdrivet). Fullt upp kan man säga.
En positiv sak är ju att det har kommit "nytt" folk till skolan, d.v.s. kombieleverna.

Hur har er dag varit?

Nu är klockan 23.00 och jag ska faktiskt sova, tro det eller ej.

Körslaget

Sitter och tittar på körslaget just nu, och jag måste säga Erik satte ribban ganska högt. Fast de andra är nog mycket bra också, vi får se vad de gör ikväll!

Vem hejar ni på?

Ett snabbt inlägg så här på morgonen

Kl. är 08.08 (finsk tid!) och jag sitter här, trött och känner mig halvdöd. Dock går det över snart, för vi ska på shopping! Har ca. en halvtimme på att klä på mig och att fixa håret. Det brukar oftast lyckas ganska bra, men med den här farten kommer jag nog ingen vart, haha.

Vilka är era planer för idag?

Toto - I will remember


Skolstart

I går började skolan igen och såklart började vi med prov. Det blev psykologi för min del. Idag skrev jag inget prov så jag fick vara ledig hela dagen! Vaknade sent, for till frissan och snart ska jag på flöjtlektion. Borde läsa mer på engelskaprovet, orden vi hade i kursen var ganska svåra ändå. Nu ska jag gå och leta upp flöjten. Det ska bli kul att höra om lärarinnan har lyssnat på den fina skivan vi gav åt henne i julklapp, haha!

Ha de bra!

And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years.

- Abraham Lincoln

I nocas gledam u zvezde
pitam se, sta je sudbina, drhtaj u grudima
zemlja vecito zedna za suzama
i bol sto obuzima i nocas cekamo godoa na stepenistu metroa
ja sanjam sivo a sanjao bih zivot

O Boze, cije to grehove
skupo placamo, cije dugove vracamo
svi uzaludni ratovi, kisni dani bez duge
mladi zivoti na koje su
cekale neke nove pruge
vise ne gledaj svoj dom andjele
umreces od tuge

Suze (=tårar) - Edo Maajka ft. Marcelo
Så himla bra text, önskar att ni kunde bosniska så ni förstod vad allt betyder. Det är svårt att översätta låttexter, så jag tänker inte försöka mig på det, hah. Det här är en av de få låtar vars text berör krig (främst kriget i forna Jugoslavien) men också problem mellan folk. Ni som förstår texten vet vad jag menar. I alla fall, kanske ni får någon sorts känsla när ni lyssnar på låten fast ni inte förstår den. :)

"I didn't do it, nobody saw me do it, there's no way you can prove anything!"

- Bart Simpson

Är det någon annan än jag som slaviskt följer Blondinbellas tv-dagbok?

I natt har jag varit så kreativ så att det inte är sant. Mitt i natten fick jag inspiration till 2 stycken låttexter och nu sitter jag och tonsätter dem. Det är så konstigt att man kan vara så kreativ på natten. Jag får i alla fall mer gjort på nätterna än på dagarna.
Konstigt fenomen det där.

Nu ska jag äta.

Duffy - Warwick Avenue


Hot n' cold - Katy Perry


Första inlägget år 2009

Ja, här kommer då första inlägget år 2009! Gårdagen var superkul! Vi for iväg till Malax och kom dit kl 18. Det blev en tjejmiddag, spel, filmer och allmänt prat! Somnade kl halv 6 på morgonen. Kl halv 12 väcks man av att hemtelefonen ringer. Såklart blev man klarvaken och steg upp, men det gjorde ingenting! Skulle jag ha vaknat senare skulle jag ha känt att jag har sovit bort hela dagen. Vi hann med ytterligare en film innan vi åkte hemåt.

Leila har fått Sims lägenhet spelet, helt fascinerande spel, så nu ska jag gå och spela!

Hur har ni firat det nya året?

RSS 2.0