Snart smäller det.

Om exakt en vecka, alltså fredagen den 6 mars, ska jag tävla i den första semifinalen i Voice 2009. Det känns verkligen spännande men jag erkänner, det börjar nog bli lite nervöst. Fastän jag kanske inte kommer till final så har jag ändå erfarenheten och upplevelsen med mig, så hur det än går så blir jag nog väldigt nöjd! Jag är först i startfältet, vilket är både på gott och ont, men positiv som jag försöker vara så anser jag att det skulle ha varit värre att vara i slutet eftersom jag då skulle ha sett alla andra uppträda och fått sämre självförtroende sedan när jag skulle upp på scen, hehe. Borde inte psyka mig själv så där för det är ju ändå av en anledning som jag fick vara med i semifinalen, men det är väl någonting man inte kan undvika, speciellt när det är första sångtävlingen jag är med i. Jag tävlar mot en massa fantastiska sångerskor och sångare och jag är enbart tacksam att jag fått vara en del av det här. Det jag i princip vill komma till är att jag verkligen ser fram emot tävlingen och hoppas förstås att det går bra för mig. Önska mig lycka till!

Klagade på jobbet på internet och fick sparken

16-åriga Kimberly Swann klagade på sitt jobb på Facebook. Arbetsgivaren såg det och reagerade direkt genom att avskeda henne.  Detta kanske visar att man inte kan skriva vad som helst på internet. Dock tycker jag ändå att man har rätt att säga vad man tycker om saker och ting utan att det blir stora konsekvenser. Swann skrev själv att "Det suger. Allt jag får göra är att riva papper, slå hål i papper och kopiera papper". Som 16-åring ska man nog inte förvänta sig alltför mycket när man väljer att söka jobb inom en bransch där man borde ha någon slags högre utbildning än grundskolan för att få ordentliga uppdrag. Däremot förstår jag också arbetsgivaren, dock skulle jag nog inte ha reagerat riktigt som han gjorde.

Klicka på bilden för att läsa artikeln.
(Bilden är print-screenad från aftonbladets hemsida)


Mcfly - The heart never liesSome people laugh, some people cry
Some people live, some people die
And some people run, right into the fire
And some people hide, their every desire

Beroendeframkallande!

Det här "spelet" är så beroendeframkallande! Akinator, the web genious.
Man ska tänka på en person och svara på frågor och så ska anden gissa vem man tänker på. Ibland gissar han rätt, ibland inte, men det är jätteroligt i alla fall! Han gissade rätt på Johnny Depp i alla fall, haha! Testa, det är faktiskt jätteroligt.


All people want is someone who listen

- Hugh Elliott

Intressant dag idag. For iväg till polisstationen med pappa och syrran för att fixa passet, men förstås så var det något problem med mitt. Tydligen var det inte registrerat att jag hade fått finländskt medborgarskap, så passet kunde inte fixas. Dock stod det på andra sidor att jag hade fått finländskt medborgarskap, så tydligen hade bara någon glömt att trycka på någon knapp. Konstigt det där.

Var även en sväng hos Alisa idag. Har inte sett henne på hela sportlovet så det var skönt att få prata av sig hos henne.

Jag tror att jag ska gå och lägga mig nu. Gonatt!

John Mayer - Free Fallin'
Shes a good girl, loves her mama
Loves Jesus and America too
Shes a good girl, crazy bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too

Förkylningar och passfoton

Sitter i min säng och snörvlar och nyser. Sov över hos Malin inatt, vi vaknade kl 9, otroligt nog. Minns nog inte när jag senast vaknade före kl 11 på en ledig dag. Sportlovet kom verkligen i rättan tid, skulle jag ha varit tvungen att vara i skolan någon dag till efter den stressiga provveckan vet jag inte riktigt vad jag skulle ha gjort. Förkylningen har även hunnit ikapp mig. Det beror troligtvis på att jag är igång för mycket för att hinna vara förkyld, så det drabbar mig nu när jag äntligen är ledig.

Har även hunnit med att ta passfoton idag. Vi ska ju få det finländska passet nu när vi är finländska medborgare, och jag vägrar, alltså VÄGRAR att använda fotot som jag tog ifjol. Därför blev det att springa iväg till Foto Quick med syrran och ta nya foton. Varför är det så att passfoton inte blir bra? Jag har hört av måånga att de är väldigt missnöjda med sina passfoton. Underligt fenomen det där.

Glöm inte att om ni vill få fler besökare ska ni kolla in den här sidan!

Nu ska jag gå och göra något vettigt. Eller i alla fall försöka.


Läs min kolumn på..

ÖP:s hemsida! Direkt länk: http://webbop.fi/start/view-502?id_atc=2247

Sitter hos Malin för tillfället. Kvällen kommer att spenderas med gitarrspelande och youtube-tittande. Skönt med sportlov, trots att man glömmer bort vilken dag det är hahah. Eller hur Malin?

Lyssna på John Mayers låt Free Fallin, den är jättebra!

The curious case of Benjamin ButtonEfter att ha gjort allting som jag borde göra idag, vilket innebär kollat igenom min kolumn som ska publiceras i morgon på ÖP:s hemsida, talat i telefon med Malin, preliminärt bestämt morgondagens program och njutit av sportlovet så ska jag äntligen sätta mig ner och titta på filmen The curious case of Benjamin Button. Har hört mycket bra om den här filmen så förväntningarna är väldigt höga! Ni som har sett filmen, vad tyckte ni om den?

Vasaloppsdeltagare dog i spåret

Aftonbladet skrev just att en 62-årig man dog sjönk ihop på spåret, 7 km från mål. Detta är Vasaloppets svaga sida. Enligt Aftonbladet har 13 stycken avlidigt mellan 1970 och 2005. Det är nog en stor risk att vara med i loppet. Ansträngningen i Vasaloppet medför åtta gångers förhöjd dödsrisk.
Nåja, läs hela artikeln här.

Aktiv mamma

Min mamma är officiellt Facebook-beroende! Hon har även startat blogg, vilken ni absolut ska besöka! Det var på tiden att hon startade en blogg, jag har sagt det åt henne flera gånger, men det är först nu hon har förstått mitt budskap med "Mamma, du borde nog starta blogg..".

Efter en fartfylld vecka med en massa prov har jag nu äntligen fått mitt välförtjänta sportlov! Jag inledde sportlovet med att åka till stallet med Malin! Det var verkligen skönt. Jag har inte suttit på en hästrygg på åratal, och det kändes verkligen härligt att få göra det igen! Det satt nog fortfarande i bakhuvudet, hur man kratsar hovar, hur man gör volter o.s.v. Vissa saker fick Malin hjälpa till med, men det var bra för då fick jag friska upp minnet!

Sitter för tillfället i vardagsrummet med resten av familjen. Pappa tittar på TV, mamma provar balklänningar inför hennes festtal på Vasa Nation i Helsingfors, och syrran försöker hjälpa mamma. Hon är mycket mer tålmodig än mig när det gäller sådant, haha. Tur att hon finns.

Nu ska jag leta upp en bra film och fortsätta njuta av början av sportlovet!

Matteprov och bilder

Hade matteprov och det gick seriöst inte bra. Det är nästan så att jag hoppas på en fyra så att jag får ta om provet och göra det ordentligt.
Orkar i varje fall inte skriva särskilt mycket så här kommer några random bilder, från Penkkis och hur mycket vi fick städa efter dem och så, haha.

Barnen nu för tiden är tyranner. De trotsar sina föräldrar, hivar i sig maten och tyranniserar sina lärare.

- Sokrates

Tre prov kvar, three more to go. Hade tyska i måndags, och samhällslära samt livsåskådning idag. Nu väntar de värsta proven. Finska, långmatte och kemi. Önska mig lycka till för det behövs.
Har slavat med finskan i flera timmar idag. Läst några hundra ord, lärt mig en massa uttryck och kollat igenom en massa grammatik. Hoppas bara att det går bra..

Tyvärr får många aktiviteter läggas på hyllan för den här veckan p.g.a. proven. Det är så himla mycket som måste göras, och jag måste prioritera skolarbetet. Det som väger upp allt skolarbete är latrummet som vi tvåor fått nu i skolan! Lädersoffor, platt-tv och härlig atmosfär, jag menar, kan det bli bättre?

Sportlov nästa vecka, äntligen!

Få mer besökare till din blogg!

Hittade via Designa din blogg en sida där man kan bli medlem och få mer besökare. Ju mer folk man värver desto mer besökare får man på sin blogg! Det krävs inte mycket, när man har blivit medlem gäller det att besöka sex stycken bloggar före man blir medlem. Det hela tar inte mer än 3-4 minuter, men är väldigt effektivt! Klicka här! Klicka på länken för att bli medlemmar och även för att höja mitt besökarantal ;DBättre intstruktioner finns på sidan, följ dem så går det nog bra!

Taylor Swift - You're not sorryYou don't have to call anymore
I won't pick up the phone
This is the last straw
Don't wanna hurt anymore
And you can tell me that you're sorry
But I don't believe you baby
Like I did - before
You're not sorry
25 saker ni kanske inte visste om mig och mitt liv..

1. Jag har inget mellannamn..
2. Jag bäddar inte sängen på morgonen. Jag bäddar den innan jag går och lägger mig i stället...
3. Om Spice Girls kom till Finland skulle jag definitivt åka på konserten!
4. Jag skriver en massa låttexter, men ingen låt blir helt färdig.
5. Älskar disneyfilmer!
6. Är ingen morgonmänniska.
7. Är kreativast på natten.
8. Är mer utvilad då jag sover 20 minuter på dagen än 8 timmar på natten.
9. Håller på att skriva en bok. Har inte kommit så långt, men i alla fall.
10. Är beroende av tuggummi..
11. ..och youtube...
12. Min mamma ställer upp i EU-parlamentsval.
13. Jag vill bli journalist eller författare när jag blir stor!
14. Fick finländskt medborgarskap för några veckor sedan!
15. Delar rum med min lillasyster...
16. .. vilket jag egentligen, konstigt nog, inte har något emot..
17. Anser att spelet Harpan är beroendeframkallande!
18. Kan titta på vänner-repriser hur många gånger som helst!
19. Jag hatar att städa..
20. .. men när det närmar sig prov, gör jag det gärna!
21. Kan prata med Malin i telefon hur länge som helst, i princip..
22. Har Rihannas Umbrella som ringsignal på telefon...
23. Tycker bättre om att läsa böcker på engelska än på svenska.
24. Vill någon gång i mitt liv åka på en jorden-runt resa..
25. Vill också hoppa bungy-jump och hoppa fallskärm!

Penkkis och Vanha

Idag var det penkkis, alltså abiturienterna fick jäklas lite med oss mindre. Tunneln, som var för övrigt väldigt lång, var mycket bättre än i fjol. Vi blev ihopbundna fyra och fyra, eller fem och fem. När det sedan var dags att krypa iväg kände man nog av fjärilarna i magen. Det var mer spännande än läskigt, och vi kröp i tunneln genom nästan hela skolan. Eftersom vi bl.a. fick krypa på små styroxbollar (-bitar?) blev inte lärarna och städeskorna så glada, eftersom det låg styrox runt hela skolan.
Abi-filmen blev jag smått besviken på, ta inte illa upp treor!! Den var väldigt välgjord och underhållande, ingen tvekan om saken, men jag förväntade nog mig något mer, eftersom jag visste att de hade mycket mer material än vad som togs med, samt att jag hade fått höra så mycket från alla håll att i år blir nog Abi-filmen bra. Men all heder åt er treor, som planerade och fixade allt! Nästa år är det vår tur. Då minsann...

Vanha i morgon! (De äldstes dans/dag/whatever they call it). Då är inte treorna i skolan mera och då får vi tvåor ta plats som de äldsta i skolan och därmet få börja vara i det stora latrummet. I morgon ska alla tvåor vara utklädda till gamlingar, medan ettorna ska vara utklädda till bebisar. Det känns som om det var igår man själv satt i klassrummet med tutten i munnen och tofsar i håret. Det är inte varje dag det händer att man räknar fysik när man är bebis!

Jag har faktiskt några bilder på dagens eskapader, men de får komma lite senare!

Don't forget - Demi LovatoDid you forget, that I was even alive?

Borta bra men hemma bäst

Det är alltid skönt att få komma hem efter en rolig upplevelse! Det var verkligen roligt i Björneborg! Mycket roligare än om.. ja.. haha.. never mind!

Jag var alltså på en UF-mässa i Björneborg. De två dagarna fylldes med presentationer på engelska, grillningar av en eminent jury, oscarsgala, utställning och utdelning av priser! Väldigt fartfylld mässa och det var väldigt mycket folk där, men jag måste säga det var verkligen en upplevelse, trots att man inte förstod hälften av vad de sa, eftersom det mesta gick på finska. Men, men, för att vända det hela så kan jag i alla fall trösta mig med att jag började förstå och tala finska bättre, vilket är alltid något!

Hann inte hem till orkesterövning, så jag gick i duschen och nu ska jag titta på film. Blir nog en tidig kväll eftersom jag och Mari i morgon börjar dagen med att sälja för företaget i en och en halv timme. Som tur är behöver jag inte vara längre, och har därför hela lördagen fri!

Nu ska jag titta på film, ha det bra!

Björneborg

Åker iväg till Björneborg i morgon, så jag kommer nog inte att uppdatera på några dagar! Det ska bli kul, missar dock två skoldagar, vilket innebär att jag kommer att hamna efter alla andra, men det fixar sig på något vis, det gör det ju alltid!
Hörs om några dagar!

Sur busschaufför och Eva Dahlgren

Hade sånglektion till kl 16 idag, så jag åkte iväg till SÖFF med fyrans buss. Förstås möts man av en sur busschaufför som säger
"Haar ett näjn tådde lapp oåv lärarin?"..
Nej, svarade jag.
"Kva va et oåp tå fö slaa, na privat elo?"..
Ööhh.. sånglektion? sade jag.
"Jahaa, å kvann boor et?" I näsby, sa jag.
"Jaa, tu har väl itt rätt ti skolskjuts tu tå.."
Nä, men jag ska till SÖFF. (här började jag bli smått irriterad)
"Jahaa.. e var 3,20 € he tå fö tieg"

Jag har inget emot att betala bussen, men kom igen, jag har träffat på leende busschaufförer, men den här tog nog priset som surast. Jobbiga typer.

Igår besökte jag stadsbiblioteket. Hittade en bok som Eva Dahlgren har skrivit, "Hur man närmar sig ett träd". Jag måste säga, jag är helt fascinerad av boken, fast jag bara hunnit läsa några kapitel. LÄS DEN! :)
(Första smileysen sedan de allra första inläggen. Gratulera mig.)

Vattendroppar


RSS 2.0