Varning..

.. brist på intressanta inlägg!

Har spenderat dagen med att läsa på prov.. Tyskaprov. Det är i och för sig mycket roligare nu när man har varit till Tyskland, men jösses, att läsa på prov är nog lika jobbigt som vanligt, det är en sak som absolut inte kommer att ändras på länge!
Snart är det dags för min sångexamen. Ska öva med bandet på söndag. Nervöst!

Vet ni vad jag inte tycker om. Folk som antar saker utan att egentligen veta någonting om någonting. Bara en bisak.

Keine Inspiration

Jao. Öhm. Som rubriken säger.

Sommarkänsla eller vad?Bremerhaven

She's a good girl

- Free fallin - John Mayer

Ännu en veckoslut har infunnit sig och fredagskvällen har som vanligt spenderats med orkesterövning. Marschering och utomhuslåtarsövning stod på listan för ikväll och precis som alla andra frdagskvällar är det lite svårt att koncentrera sig. Den dåliga humorn sprider sig snabbt bland musikanterna i och med tröttheten som kryper fram från den gångna veckan. Jag minns inte när jag senast skrattade så jag grät på en orkesterövning, så det var en rolig överaskning. Snart kommer mitt trogna Twilight-freak hit och ska sova på sin madrass på golvet i mitt sovrum. (Vad roligt att säga mitt sovrum! whiee) Får se vad vi hittar på ikväll!

Det är annars första gången på mer än en vecka som jag spelat på min gitarr. Jag kände mig som en nybörjare som inte ens vågar ta i gitarren av rädsla att förstöra något, men min gitarr-vana hann ikapp mig och snart var capot på gitarrhalsen och allt kändes som förr! Har några idéer och fraser till nya låtar, men just nu har jag inte tillräckligt med inspiration. Pappa måste fixa synten så fort som möjligt.. MERA TID EFTERLYSES?

TITTA!

TITTA vad som väntade mig när jag kom hem!Malins present till mig! Twilight-freak som jag är (och Malin vet om det) så ritade hon den här UNDERBARA teckningen!
Jag hoppas Malin att du vet hur mycket det här och DU betyder för mig! Friends forever, right?
BTW; visst är hon skicklig? Jag menar.. WOW, det här är ju i världsklass! Jag kan inte förstå att jag är ägare av denna tavla..
TACK MALIN! DU ÄR BÄST! <3

Bremen!

Är hemma nu från Bremen. Det känns lite deprimerande att komma från 25+ gradiga Bremen till kalla Finland. Resan var helt fantastisk, ord kan inte beskriva det! Bremen är en stad på ca. en halv miljon invånare, och är den minsta stadsdelen i Tyskland. Skolan som vi hade utbytet med heter Alexander von Humboldtschule Gymnasium och ungefär 2000 elever går i den skolan. Sammanlagt räknas ungefär 9 klasser till den skolan, och de börjar förbereda sig för gymnasiet redan från årskurs 5.

Bilder och mera detaljerade beskrivningar kommer senare!

Citat som användes flitigt av både oss och tyskarna under resan:

"Scheiße passiert, aber das Leben geht weiter"

For a pessimist I'm pretty optimistic

- Paramore

Okej, sista inlägget före jag går och lägger mig. Ska upp om ca. 5 timmar, så jag borde nog sova. I morgon gäller det, om ca. 6 timmar sitter vi på bussen på väg till Tammerfors, till flyget som ska ta oss till Bremen! Vi ser fram emot det, tyskarna vi ska träffa verkar se fram emot det. Allting talar för oss, vi hoppas bara att vädret är på vår sida!
Om jag lyckas få tag på en dator kan jag kanske uppdatera lite, men annars får ni ge er till tåls. Efter resan följer en detaljerad berättelse av vår resa, inklusive bilder!
Jag måste bara påpeka att min vän Malin har varit så snäll och lånat ut sin kamera åt mig! Mamma tog nämligen med vår till Bryssel. Tack Malin!!

God natt!

Bremen 16.4 - 20.4

I morgon gäller det! Tyskagruppens efterlängtade resa till Bremen! Jag kan inte förstå hur snabbt tiden gick, det känns som om det var igår vi började planera inför det här.
Mamma har åkt iväg till Bryssel och jag åker i morgon. Pappa och Leila lämnar ensamma hemma i några dagar, men de klarar väl sig nog!
Nu ska jag gå och packa!

Twitter or Twatter or whatever that new thing is..

Jag har äntligen upptäckt tjusningen med den nya sidan twitter. Kolla in den, den är så rolig, haha. Den är lite svår att komma underfund med i början, men när man väl har gjort det så blir det bara roligare och roligare!

Idag står följande på schemat:

1) Läsa på moddeprov
2) Börja läsa på finskaprov
3) Kolla Slumdog Millionare
4) Städa
5) Göra upp en lista för alla saker som jag ska ha med till Bremen.
(Det gäller att packa smart, haha.)

Hm. Kanske man borde börja med något av alternativen.. Är det konstigt att punkt 3 låter roligast?

Långfredag

Nu är det långfredag och jag njuter så mycket av ledigheten! Jag har missbrukat youtube den senaste timmen. Har lite bloggtorka så jag frågade råd av Leila. Inte det smartaste, eftersom hennes idé var att jag skulle skriva hur fantastisk och otroligt bra hon är. Det tänker jag inte göra, så Leila, inte en bra idé! ( ;D )

Har t.o.m. städat mitt rum idag. Jag tyckte att jag var väldigt duktig, för ja. Jag brukar vara ganska lat med städningen.
Nu ska jag fortsätta med youtube!

"Jag vet, att jag vet, att jag ingenting vet"

Sokrates

Jag kände att det passade bra med ett citat av Sokrates eftersom jag skrev filosofiprov igår. Skrev mitt första kortmatteprov idag, det kändes bra, men jag tror jag psykar mig själv till att det är svårare än det faktiskt är, eftersom långmatten är svårare.

Nu till något mycket roligare:

a) PÅSKLOOOOV!!

b) Vi åker till Bremen om exakt en vecka! Ser verkligen fram emot det. Tydligen ska tyskarna vi ska träffa där möta oss på flygplatsen med blommor och choklad. Låter gulligt och bra, men när man vaknat kl. 5 på morgonen och ser helt katastrofal ut så.. Vill resa i mjukisbyxor, men tror inte att det ger ett bra första intryck, eller vad tror ni? Det blir väl att leta upp ett WC så snart man landar, haha.

Tid är inte någonting man har, utan någonting man tar..

Men om man inte har tid att ta då? Jag vet att jag borde ta mig tid att blogga lite, det är ungefär tre dagar sedan mitt senaste inlägg, men jag hinner helt enkelt inte. Har jag tid så använder jag den tiden till att skriva modersmålsuppsatser och novellanalyser. Fick annars ut textkompetensen idag, ett stolt E fick jag! Jag vet att det är bara övning, men ändå. Om jag kan förbättra mitt skriveri tills studentexamen kanske jag t.o.m. kan få ett L. Det skulle vara superbra! Det gäller att ligga i och bara försöka rätta sina fel tills det verkligen gäller.

I morgon ska hela skolan besöka Olkiluoto, ett kärnkraftverk i Raumo, jag tror det låg där i alla fall, haha. Vi ska också se en teaterpjäs på finska, förhoppningsvis förstår man i alla fall lite av vad de säger. Det ska bli kul, jag ser i alla fall fram emot vår korta resa.

Nu -> Twilight!

(Och nej, jag kommer inte att ge mig förrän jag har läst ut alla fyra böcker.)

RSS 2.0