Skola på lördagar

Tydligen har ECE-skolan en tendens att boka in kurser på lördagar också. Idag var det dags för Business Control. Efter en lång natt och endast tre timmars sömn, stegade jag (10 minuter försent, men jag var inte ensam. Man kan alltid lita på att fransmän är sena.) in i klassrummet klockan 8:25. En lördagsmorgon. Efter en otroligt rolig Erasmusfest kvällen före.
 
Trött men nöjd efter gårdagens eskapader sätter jag mig bredvid min tutor och vänder uppmärksamheten mot läraren. Någonting är fel. Han pratar franska. Min erasmuskompis vänder sig mot mig och säger "This class is in french..." Fan. 
 
Jag överväger att stiga upp, gå hem och fortsätta sova, men i samma stund frågar han om det är någon som inte pratar franska. Lycklig sträcker jag upp min hand. "Where are you from?". "Finland." 
Han fortsatte med att ursäkta oss för de franska eleverna för att han måste dra kursen på engelska och jag fick officiellt smeknamnet Miss Finland.
 
Tål att tilläggas att 80% av kursen ändå gick på franska "because no one would understand if I tought it in english". Tillägger ännu att samtliga av kursens elever har gjort både praktik och utbyte utomlands och pratar väldigt bra engelska.
 
Summa sumarum, läraren var arrogant, men brilliant som tusan. Åtta timmar kändes som fyra, trots att jag ibland inte hängde med. Vi får allt material på engelska, och jag är fortfarande trött, men nöjd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0