Stockholm

Äventyret har börjat. Några dagars pitstop hos kära moster i svenskarnas huvudstad innan det på lördag bär vidare till det förlovade landet. Lyckades packa relativt lätt; 14kg bagage och knappa 8kg handbagage fick jag med mig. Mässade "pass, pengar, telefon" för mig själv hela morgonen. Med min tur har jag säkert glömt någonting viktigt hemma. 
 
Moster är på jobb och jag skriver tutorrapport. Planerade att åka in till stan och ströva runt där en stund. Måste ju ta vara på tillfället. 

Resfeber

Nu.
Nu kom känslan som jag aldrig trodde skulle komma. Den där "holy-shit-I'm-actually-going"-känslan.

Lägenheten

Lägenheten jag kommer att bo i är en etta på 22m2 som ligger mitt i centrum. Det är endast 2,5 km till skolan, och det går tydligen en spårvagn raka vägen dit. Det närmar sig!
 
  
 
  
 
 
 

Försöker lära mig franska

Jag har ett eget sätt att lära mig språk. Genom det universala språket musik. Har nördat fransk musik i över en månad, i hopp om att vänja örat till deras konstiga uttal. Jag har ännu två veckor till att öva mig. Någon som har tips på bra fransk musik? Tips på filmer och serier tas också gärna emot!
 

Min första avskedsgåva!

Underbara Lina gav mig idag ett jättefint avskedskort. Det måste vara ett av de finare korten jag någonsin fått i mitt liv. De bästa presenterna är när folk anstränger sig och gör någonting själva.
TACK Lina, jag kommer att sakna dig!


Bättre än google translate

"Jag bad min kompis om hjälp med att översätta följande mening:
 
Sesonkiruoka palauttaa mieliin vanhat suomalaiset ruokaperinteet, mitkä markettien ylitsepursuava, vuodenajoista riippumaton valikoima on unohduttanut ihmisten mielistä."
 
Svaret jag fick:
 
"Säsongsmaten takes your mind back to finnish food traditions. The markets have an over-the-top amount of selection which have nothing to do with the årstid and this has made people forget about the första meningen :D"
 
Jag tror att vi båda behöver helg. ASAP.

RSS 2.0