Nyårsfirande

GOTT NYTT ÅR!!

Snart bär det av till Malax, där vi ska fira nyåret! Tjejkväll, med mat och gott sällskap, kan det bli bättre?

Det här året har gått så fort. Det känns som om det nyss var januari.. Ja, vad har hänt i år då? Väldigt mycket. Jag startade min blogg, på en annan adress dock : http://azrich.blogg.se , jag var på resa till Sverige och Norge med skolmusikkåren, Malin kom hem från Norge , jag arbetade i glasskiosk, jag slutade ettan på gymnasiet och började tvåan, jag blev vald till en av 12 semifinalister till en sångtävling, jag började ta sånglektioner, vårt företag blev valt till att åka på mässa till Björneborg och så vidare, och så vidare.. Det har hänt så mycket i år så att det är omöjligt att lista allt. Det har varit ett ganska bra år!

Hur har ert år varit, och hur ska ni fira det nya året?

Nyårslöften

Jag brukar allti avge nyårslöften, hålla dem i en vecka och sedan glömma bort dem. Det är kanske inte så bra.
I år är mina nyårslöften att jag ska stressa mindre, försöka fokusera på mig själv och så ska jag motionera mer än vad jag gör nu. Jag ska i alla fall börja på aerobic, så det är en bra början på att uppfylla det sistnämnda löftet.
År 2009 kommer att vara mitt år, jag tänker börja året med den inställningen och så ser vi vart det bär. 2008 har på många sätt varit ett lärorikt år och den kunskapen som jag fått under det här året kommer jag att börja använda på bästa möjliga sätt. Jag tänker anstränga mig mer i skolan och försöka nå, om inte alla, men de flesta av mina mål.

Har ni avgett eller ska ni avge några nyårslöften inför år 2009?

Nickelbck - HeroAnd they say that a hero could save us
I'm not gonna stand here and wait
I'll hold to the wings of the eagles
Watch as we all fly away


Att lagligt kunna ladda ner film på nätet

Man kan tjäna på att fildela lagligt. Genom att dela med sig av hyrfilmer kommer man att få betalt.
Så här står det i artikeln på aftonbladet:

"För att vara med låter man filmer man hyrt eller köpt ligga kvar på datorns hårddisk. Sedan installerar man en bittorrent-program efter hyrfilmbolagets instruktioner och börjar fildela. Då får man poäng efter hur många andra användare som hämtar filmer den vägen. Poäng som kan bytas mot nya filmer, eller direkt mot pengar som förs över till de medverkandes bankkonton. "

De flesta laddar ju ner filmer, musik etc. via nedladdningsprogram o.s.v, det har jag också gjort, och det tänker jag inte förneka. Fildelning är olagligt, men folk laddar ju ner ändå. Därför tycker jag att det egentligen borde vara lagligt, dock på vissa villkor. Helt gratis borde det ju inte vara, för man betalar ju t.ex. för CD-skivor, så då borde man ju egentligen betala för det man laddar ner. De flesta köper ju inte CD-skivor mer, utan kör på det man laddat ner själv.
Man säljer ju skivor via nätet. Kan man inte göra så att man kan välja om man vill ha en skiva hemskickad, eller om man vill få all material som finns på skivan direkt på datorn? Hur man ska göra om man bara vill ha en låt från en skiva, det vet jag inte, men med lite eftertanke går det nog att fixa det också. Vad tycker ni om fildelning?

Läs hela artikeln från aftonbladet här.

The Killers - Smile like you mean itSave some face, you've know you only got one
Change your ways while you're young
Boy, one day you'll be a man
Oh girl, he'll help you understand
Smile like you mean it
Smile like you mean it


Work is either fun or drudgery. It depends on your attitude. I like fun.

- Colleen C. Barrett

Sitter på café och är i arbete. Det är en relativt lugn kväll, fast det är lördag. Har lärt mig att göra sallader, och jag anser mig nu vara duktig på att göra små varma choklader. Ur högtalarna hörs musik från allas vår Lasse Eriksson, och det är en allmänt skön kväll. Det är skönt att  få tjäna in lite extra pengar nu såhär i panka tider.

Ska till Malin efteråt! Vi har båda två fått playstation och singstar och tyvärr får Malins föräldrar och syskon höra våra vackra sångröster ännu en kväll. Singstar måste vara världens roligaste spel, fast, det gäller ju att man kan låtarna. Jag och syrran har också fått varsin iPod Nano 4th generation av moster! 8GB.. Hade alltid beslutsångest med min gamla mp3 spelare med 256 MB, för jag kunde inte bestämma mig vilka låtar jag skulle ta med och vilka inte, för det rymdes bara ca. 35-40 låtar. Sorligt men sant. Men, jag har ju inte det problemet mer, hah!

Moster och co. åker på måndag, så i morgon är det sista dagen de är här. Kommer att sakna dem, och speciellt lilla söta kusin Nick! Men, jag har pratat med mamma, och jag får flyga dit och hälsa på dem i Stockholm! Bara datumet passar för moster så är det lungt! Jag tar dig på orden mamma!

Cyndi Lauper - Girls just wanna have funThe phone rings, in the middle of the night
My father yells, what you gonna do with your life
Oh daddy dear you know you're still number one
But girls, they wanna have fun

Photoshop

Satt och lekte lite i photoshop när jag kom på att jag hade hittat en massa sidor med bra photoshop-guider. Så jag klickade mig fram till PlanetPhotoshop och följde den här coola guiden. Det är en videoguide, där man då ser allting som man ska göra plus att det är en man som snackar i bakgrunden om vad det är han håller på med.
Så här blev resultatet:Vad tycks?

Julmiddagar, Kalle Anka och kära familjeåterföreningar

Igår kom moster, Toffe och kusin Nick från Sverige! Senast jag såg dem var i somras, och gud vad jag har saknat dem. Nick pratar på och är så söt på ett sätt som bara han kan vara! Jag och Leila sov hos mormor igår och i morse åkte vi tre iväg till Toffes föräldrar för att fira jul. (som vi då inte firar...råddigt?) God mat, trevligt sällskap och gulliga kusiner, kan det bli bättre?
Nu sitter jag och syrran här i vårt rum och väntar spänt på att Kalle Anka ska börja. Leila har poppat popcorn och fixat lite läsk så vi ska sätta oss ner och njuta av vad disney har att erbjuda.

God Jul till alla er som firar den, och även till er som inte firar den, för det är ju en härlig högtid fastän man inte firar den!

God Jul!God Jul!!

5 bästa julsånger, enligt mig!

Så här i juletider tyckte jag att det passar bra att lista mina absoluta favoriter när det gäller julsånger! Jag brukar få en härlig julkänsla när jag lyssnar på julsånger, och här kommer mina fem favoriter, och observera utan någon inbördes ordning!
Jag har säkert 10-15 julsånger som jag tycker om, men inlägget skulle bli så förfärligt långt om jag började lista alla dem, så jag får väl nöja mig med fem stycken den här gången!

Den
första låten jag valt är en låt som jag själv sjungit på mina sånglektioner. Jag tycker att den här låten inger ett lugn och får åtminstone mig att slappna av. Som jag sa när jag höll tal på balen, så ger jullovet och julen oss en chans att ta det lugnt, eftersom vi lever i ett så stressigt samhälle. Här kommer Jul, jul, strålande jul.Den andra låten som jag valt, är Ser du stjärnan i det blå. Man lyssnar på Benjamin Syrsa varje år man tittar på Kalle Ankas Jul, och det är helt enkelt en låt som man ska lyssna på när det är jul!Låt nummer tre, obs. utan inbördes ordning, så är en låt som påminner mig om julfesterna i lågstadiet. Det var den här låten som vi avslutade alla våra julfester med i 6 år, och vi har sjungit den här låten på i princip varje julfest under hela min skoltid. Här kommer en av mina absoluta storfavoriter, Julen är här.En engelsk julsång som jag har fastnat för speciellt i år är Wham's låt Last Christmas. Den har ett så härligt sound. Den är en låt som återkommer varje år hemma hos oss!Den sista låten som jag har valt att lägga upp här är en låt som är så härlig! Jag tycker att texten är fin och melodin är fin och jag bara får en sån härlig julkänsla när jag lyssnar på den här låten! När det lider mot jul, heter den!
Vilka julsånger tycker ni bäst om?

Jul, jul, strålande jul

Tekniskt sett firar jag inte jul, så jag får inga julklappar. Vi kollar på Kalle Anka, vi har en julgran, vi går på julfester, bakar pepparkakor och lyssnar på julsånger. Men nej, inte firar vi jul inte. Men om jag skulle få julklappar, skulle det här inte sitta helt fel:1. En digital systemkamera
2. Nya skruvar till gitarren..
3. En iPod Nano 4th generation
4. Nya klackaskor!
5. Stefan Nymans bok Anna är online


Update; Jag borde kanske nämna att jag får nyårsklappar i stället. Det enda felet med det är att man får dem så sent. Därför är det bra med julklappar, som jag då inte får. Men i alla fall, jag får hoppas att mamma och pappa då och då läser min blogg så de ser min lilla nyårsklappslista... Mamma, Pappa, you know what to do ;D

A strong positive mental attitude will create more miracles than any wonder drug.

- Patricia Neal


Kommer verkligen inte på någon bra rubrik...

Do what you feel in your heart to be right - for you'll be criticized anyway.
You'll be damned if you do, and damned if you don't.
Eleanor Roosevelt

Då var det söndag. Och vet ni vad. Den här helgen har verkligen fått mig att tänka på vad som är viktigt i mitt liv, vilka saker jag prioriterar och hur jag väljer att leva mitt liv. Det känns som om jag har växt minst 10 centimeter den här helgen, och då menar jag inte bokstavligen. (för jag kommer nog aldrig att bli längre än 163 cm...). Jag har även insett att jag inte skulle klara mig utan min mamma. Hon är den som alltid säger som det är, den som verkligen vågar säga till när ingen annan gör det. Brutalt ärlig, men omtänksam och osjälvisk som tusan. Mammor är bäst. Och såklart Leila! (ser du Leila, jag nämnde dig också ;D).
Det kommer alltid att vara någon som försöker dra ner en, som försöker förnedra en och som annars bara vill en ont. Tricket är att inte sätta ner energi på vad folk som inte betyder något för en tycker, utan fokusera på de personer som får en själv att må bra. När man är omgiven av personer som är glada, positiva och tycker om en, så blir man automatiskt gladare, mer positiv och man tycker bättre om sig själv. Det känns skönt att ha stöd från familj och vänner, det är någonting man måste sätta högt värde på, för det finns personer där ute som inte har lika stor tur.

Tose Proeski - Jedina

Tose Proeski, en av makedoniens mest kända sångare. Fantastiskt duktig var han också. Ja var, inte är. Han dog i bilolycka får ungefär ett år sedan. Riktigt synd. Här kommer en av hans finaste låtar, enligt mig. Den heter Jedina, alltså Den enda. (PS: han sjöng annars både på makedonska och bosniska, men här är låten på bosniska)Jedina, sta si mi uradila
srce mi je pustinja
ljubav je presusilaLifechanging experience..

Jag kommer kanske att få vara med om en lifechanging experience.. Eller.. Jag kommer att få vara med om en sådan. I mars. Den sjätte rättare sagt. Alltså, mars 2009. Om snart två månader. Hjälp.
Jag är redan nervös. Det kommer verkligen att vara en häftig upplevelse, hur det än går.
Önska mig lycka till.

It's not true that life is one damn thing after another; it is one damn thing over and over.

- Edna St. Vincent Millay

Igår var det exakt 16 år sedan jag kom till Finland. Minns ingenting av den dagen. Jag kan ärligt säga att jag glömde totalt bort det igår, kom ihåg det först idag. Det känns.. inte bra. Att man glömt bort något som hade stor betydelse i ens liv. 16 år, det är.. inte lite det.

I alla fall.. Har prov i samhällslära i morgon. Bäst att fortsätta läsa på det då!

Snart är det jul...


I'm soo sorry!

Usch vad dålig jag är på att uppdatera nuförtiden. Inte har jag heller satt upp bilder från balen som jag sa att jag skulle göra! Förlåt! Har haft så fullt upp på sistone så den enda lediga tiden jag har spenderar jag på att läsa på prov och sova. I princip.
Snart är det i alla fall jullov, så det blir skönt i alla fall!

Nu ska jag försöka kolla någon film, en komedi i alla fall. Möjligtvis något tecknat. Får se vad jag är mest på humör för..

Avanged Sevenfold - Dear godDear God the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no Once again


The Beatles - Come togetherCome together, right now, over me.


Julbal, UF-mässor, julfester och bajramfester

Det har varit mycket på g de senaste dagarna och det fortsätter även i helgen. I fredags fick vårt UF-företag veta att vi har valit utvalda att åka iväg på UF-mässa i Björneborg. Efter ett antal presentationer och ansökningar fick vi den goda nyheten! Nu gäller det bara att plugga in allt på engelska. Senare på kvällen hade vi bal på skolan! Bilder kommer senare, för jag har dem inte på den här datorn. Lärarnas program var mycket uppskattat och så sjuuuuuuukt roligt! Det är kul när lärarna kan bjuda extra på sig själva och det visar också att vi känner större gemenskap med lärarna i gymnasiet än i högstadiet. Att de känner sig så bekväma med oss att de vågar ställa sig fram och framföra ett program som ingen förväntade sig. Det var helt enkelt fantastiskt!
Festalet hölls i år av Mia Sjöblad, och jag måste säga, hon var helt fenomenal. Jag som har nöjet att få arbeta med henne och ha henne som mediainstruktör så vet att det betydde mycket för henne att få komma. Vi gjorde ett bra val, för talet var enastående.

I morse var det lågstadiets julfest, och visst kände man sig lite nostalgisk, med tanke på att man själv stod där för bara 5-6 år sedan. Mycket har ändrats sedan dess, men när man väl satt där kände man sig som en av de små. Nu, nu känns det att det snart är jul.
Syrran, som var med i programmet, var lika söt som alltid! Hon syntes i alla fall.

Nu ska jag kolla film, och ikväll bär det av på lucia för att titta på Malin. Bajramfest ikväll också!

(Det här inlägget blev grymt långt, grattis till den som orkade läsa)

Creed - One last breath


Duffy - Mercy


En sann gentleman är någon som vet hur man spelar säckpipa, men låter bli.

- Okänd

Sitter i Vocana för tillfället, har alltså bildredigering. Vi är väldigt aktiva, som ni kanske märker med tanke på att jag skriver blogg. Vi har julbal i skolan i morgon, så vi har varit och övat några salongsdanser med våra lärare. Ganska roligt, jag måste komma ihåg att filma och fotografera så ni får se hur det var på balen.

Har klänningen fixad, och de snyggaste klackaskorna jag har sett! Ser fram emot morgondagen.

Roxette - Sleeping in my car


Julsånger, luciatåg, choklad och musik

“When love is lost, do not bow your head in sadness;
instead keep your head up high and gaze at the stars
for that is where your broken heart has been sent to heal!”

Var på Luciaövning med Legato idag! VI fick träffa de andra sångeleverna som skulle vara med i tåget tillsammans med oss. Trevliga tjejer, verkligen!

Har haft en dånande huvudvärk hela dagen. Är förkyld men det MÅSTE gå om tills helgen, eftersom vi har musiklinjekonsert då.

Nej men, nu ska jag gå och försöka vara aktiv och typ.. städa.. Eller kanske inte.


Meat Loaf - It's all coming back to me now

Celine Dion har också en version av den här låten, men jag gillar den här versionen också!


Tifa & band - Dani bez tebe

Tiho te zovem ime ti pustim u noc
i ma gdje da si ovaj sapat ce ti doc

Rijeci ko rijeka teku u stihove
i bilo gdje si doce do tebe

Dio nase srece i mog sna
zelja koja tece u mojim venama

Dani bez tebe sve su mracniji
i ko da nema me kada sa mnom nisi ti

Bila si svjetlo za moje brodove
bila si ljeto kroz zime sumorne

Tebi u krilo pricam u ovu noc
i ma sta bilo do tebe ja cu doc

Bajram Serif Mubarek Olsun

Bajram Serif Mubarek Olsun svim muslimanima!

En klok man skapar fler tillfällen än han finner

- Francis Bacon

Klassfest igår då. Helt bra fest egentligen, intressant kväll var det i alla fall. Mer borde jag inte säga, fast man borde ha haft med kameran.

Bajram i morgon då. Vill egentligen vara hemma från skolan då, men måste till skolan ändå, har mycket att göra. Blir väl att åka runt till alla släktingar. Kl. 18 måste jag ändå vara på caféet, men det blir bara 2 timmar så det är inte mycket.

Nåja, ska ta och se nån film nu, och sedan gå och lägga mig tidigt!

Coldplay stäms för låtplagiat

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article3931045.ab

Hittade den här artikeln på aftonbladet där det står att gitarristen Joe Satriani anser att låten Viva la vida är lik hans låt If I could fly. Alltså, nuförtiden är det svårt att hitta en låt som låter helt annorlunda mot andra låtar. Massor av låtar liknar varandra, men det är ändå olika låtar. Vad tycker ni om det här? Tycker ni att låtarna liknar varandra, och vad tycker ni om att många låtar liknar varandra?

Boban Rajovic - Kosaci

Den här låten är så härlig. Den är på bosniska, men i alla fall.Hej, kosaci, ne kosite travu
gdje je ona gazila
tu su negdje njene stope
jos tu su, kad je odlazila


The beginning of knowledge is the discovery of something we do not understand.

- Frank Herbert

Håller på och läser Da vinci koden för närvarande. På engelska.  Den är inte så svårläst som jag trodde att den var, men klart det är annorlunda mot att läsa böcker på svenska. Det är dock inte den första boken jag läser på engelska, så det här går väl någorlunda smärtfritt. Det som jag ser mindre fram emot är recensionen vi måste skriva.

Idag fixade vi planschen till musiklinjens konsert. 14.12.2008 kl 18 i Simhallssalen. 4 € inträde, inklusive kaffe och någon form av bulla. Välkomna!

Ska kolla film, the Notebook. Psykologiläraren tyckte att den var bra, så jag måste väl se den nu då.

The word 'meaningful' when used today is nearly always meaningless.

- Paul Johnson

Jösses, det känns som om den här dagen har hållit på hur länge som helst. Kanske det beror på att vi var i skolan till kl 16. Fast, jag ska inte klaga. Vocana börjar halv 8 varje morgon utom måndagar. Stackarna, jag klarar knappt av att börja 08.50 ännu mindre halv 8. Nåja. Måste ändå börja skolan i morgon kl. halv 8, har en bildredigeringskurs just i Vocana. Sedan efter skolan ska jag till SÖFF på musikteori. Så, egentligen så har jag en ännu längre dag i morgon. YAY. Önska mig lycka till.

Paramore - We are brokenI am outside
And I've been waiting for the sun
And with my wide eyes
I've seen worlds that don't belong


People who dwell on events in the past miss the amazing opportunities available in the present.

- Laura Teresa Marquez

Jag har bara sovit ca. 4-5 timmar inatt. Alltså, natten mellan söndag och måndag. Vet ni vad som var konstigast? Jag var piggare i morse än vad jag brukar vara när jag sover 7-8 timmar. Hur går det ihop? Borde man inte vara mer utvilad om man sover längre? Konstigt fenomen det här. Måste kolla om det har gjorts några undersökningar om saken, vill verkligen veta hur det ligger till, för det verkar ju egentligen helt ologiskt och själv är jag en person som tycker om logiska förklaringar, fastän jag själv är ologisk.

Jösses det där blev en lång och oförståelig mening.


Blake feat. Ana - FateYou change the sound of my name
A moment of truth that I saw in your face
It hurts inside, I'm one with this fire
That you brought to life
All the roads lead back to you


Life isn't fair. Life is just fairer than death, that's all.

Håller på och fixar lite med designen, så bloggen kommer att se liiiite mystisk ut framöver, men det får den lov att göra!

RSS 2.0